Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Vårdcentralen stänger sin coronatestning efter teknikstrul: ”Vi beklagar naturligtvis”

Höglandsborna kan inte coronatesta sig på vårdcentralen på torsdag.

Detta på grund av tekniska problem.

– Vi beklagar naturligtvis detta då provtagningen är ett viktigt verktyg för att begränsa smittan, säger Anna J Henningsson, medicinsk ansvarig chef på Ryhov.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

På torsdag stänger vårdcentralerna i Jönköpings län sin provtagning av coronaviruset för alla som inte tillhör någon prioriterad grupp, skriver Region Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Anledningen beror på tekniska problem, både för de analyser som görs inom regionen samt för de som skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt.

– Vi beklagar naturligtvis detta då provtagningen är ett viktigt verktyg för att begränsa smittan. Vi gör just nu allt vi kan för att komma tillrätta med problemen, säger Anna J Henningsson och fortsätter:

Annons

Annons

– Under tiden är det viktigt att alla med luftvägssymtom stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför det egna hushållet.

De prioriterade grupperna är patienter som är i behov av inneliggande vård, vårdtagare inom äldreomsorgen eller funktionshinderomsorgen samt vård- och omsorgspersonal.

Vårdcentralerna kommer att avboka de grupper som inte är prioriterade, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy