Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ett gott liv på landet saboteras av ett storstadstänk

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Naturskyddsföreningen hindrar ett fint liv på landet, bland annat då det gäller vargfrågan, menar insändarskribenten. Foto: Henrik Nyblad

Bild: Henrik Nyblad, Arkivbild

Annons

Replik till Naturskyddsföreningen fredagen den 8 januari 2021.

Som svar på Naturskyddsföreningens insändare i denna tidning om att strandskyddet skall stärkas istället för att luckras upp.

Januariöverensskommelsen har en punkt om att lätta på strandskyddet i glesbygd och landsbygd. Äntligen förstår politiker att de inte kan dra hela Sverige med samma regler.

Annons

Annons

Naturskyddsföreningen är ingen snäll förening för Sveriges landsbygd. Den förstör många möjligheter till fint liv på landet.

Ta vargfrågan. De överklagar när skyddsjakt behövs där vargar dödat tamdjur. Vargvansinnet gjorde att 2019 angreps 19 hundar, 150 får, 50 nötdjur och en häst. De flesta angreppen ledde till döda djur. Hur tror ni ägarna reagerade på dessa lidanden? Det leder till att fårskötsel är omöjligt i vissa områden.

Vem vill bo med småbarn med vargar i närheten? Ingen vanlig förälder skickar sitt barn på enslig väg till skolbussen. På vargvansinnet läggs enorma summor varje år på att flytta vargar med mera.

Tänk vad nytta dessa pengar kunnat göra för människor istället. Det är lätt att vara stadsbo och vara med i Naturskyddsföreningen  och ha åsikter om landsbygden.

Listan kan göras lång. När någon vill bygga inom strandskyddat område så naturligtvis överklagar Naturskyddsföreningen. Det kanske inte gått någon stadsbo just där på tio år men de sätter stopp för byggande.

Hade inte byggandet stoppats hade flera personer kunnat bo där och trivts.

Ibland kan det vara någon insekt som stoppar byggnation trots att den finns i tusental på många ställen. Givetvis överklagar Naturskyddsföreningen om det beviljas bygglov.

Naturskyddsföreningen är en förening med särintressen för stadsbor på landsbygdens bekostnad.

Christopher H

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan