Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: ”Har barnen tråkig skolgård på Handskerydsskolan?”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elever på Handskerydsskolan leker hellre på en isfläck utanför skolan än på skolgården, menar insändarskribenten. Foto: Evelina Mörnefält Ek

Annons

Ser barnen på Handskerydsskolan vara ute på rast flera gånger på dag. Oftast leker de och har roligt men ibland knyts näven i luften och sparkarna duggar tätt. För någon dag sedan upptäckte de en isfläck på cykel- och gångvägen UTANFÖR  skolgården. Den var visst jätterolig att springa fram till och slänga sig och åka kana på. Kan bara undra hur blå knän och magar blev, ett och annat huvud fick sig en smäll det såg jag. 

Annons

Annons

Stora människor ute på promenad på vägen fick försiktigt stappla över isfläcken för att inte ramla och bryta armar och ben och man funderade på när kommer kommunen och grusar. Idag kom grusbilen, den körde fram och tillbaka så att gruset landade tätt och gjorde vägen säkrare att gå på.

Vad händer vid nästa rasttillfällen?? Jo, barnen kommer springandes för att åka kana. Ser gruset åh skriker NEJ!! Slänger sig på alla fyra och börjar sopa bort gruset så att de kan åka kana igen. Kan kanske tycka att personalen skulle tala med barnen om varför det grusas på en cykel- och gångväg och om risken med en isfläck.

Kan det inte fixa en isfläck på skolgården? Den behöver ju inte vara stor det har ni ju sett, räcker med två meter lång och en meter bred. Det skulle ju kunna betyda att stora människor kan gå på vägen utan så stor risk för benbrott och barnen kan ha kul på SKOLGÅRDEN.

En cykel/gångbana är ju faktiskt inte en lekplats.

”Livrädd för isfläckar”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan