Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Färre covidpatienter behöver intensivvård – lägst antal på iva på nästan en månad

Antalet covidpatienter som behöver intensivvård ökade mellan fredag och lördag – för att sedan minska på söndagen. Nu vårdas 15 patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelning, iva, på länets sjukhus, vilket är det lägsta antalet på nästan en månad.

Text: 

Höglandssjukhuset, Länssjukhuset Ryhov och Värnamo Sjukhus. Arkivbilder

Bild: Alexandra Sundberg, Rebekka Ojensa, Christer Gallneby

Annons

Inga patienter med covid-19 har rapporterats ha avlidit på länets sjukhus under varken lördagen eller söndagen, enligt Region Jönköpings läns dagliga uppdateringar.

lördagen vårdades 69 patienter med covid-19 på länets sjukhus, vilket var en ökning med 2 personer sedan fredagen trots att 10 personer samtidigt hade skrivits ut.

Annons

Annons

På söndagen rapporteras att ytterligare 7 patienter fått lämna sjukhus och det totala antalet patienter med covid-19 har åter minskat något och är nu nere på 67.

Antalet patienter som får intensivvård är på söndagen 15 – en minskning från lördagens 18. De senaste tre veckorna har antalet som fått intensivvård legat mellan 16-19 personer dagligen, söndagen är första gången sedan 10 januari som antalet covidpatienter på iva är nere på 15.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan