Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ursäkter hjälper inte för vaccinationsfusk

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Robert Eriksson

Bild: Robert Eriksson

Annons

Det kan knappast ha undgått någon att socialchefen i Nässjö kommun, folkbokförd i Eksjö kommun, Mats Petersson "våldfört" sig på Folkhälsomyndighetens/FHM rekommendationer om hur vaccinering på grund av corona-situationen skall gå till. Han har ”rundat” denna vaccinationskö med en, som han säger, överbliven "slatt" som enligt hans egen uppfattning annars hade gått till spillo.

Sedan ett par dagar finns det dock i Nässjö kommun bestämmelser (?) på vem/vilka och på vilket sätt, dessa ”slattar” skall hanteras.

Detta senare förlåter dock inte hans tidigare olämpliga ”vaccinationsbeteende”. Att Mats Petersson sedermera gjort avbön, gråtit, lovat att bättra sig förlåter inte honom, enligt mitt förmenande. Jag ”tittar” rent juridiskt på ärendet och då är det att betrakta ”felet” vid det tillfälle då detta begicks, vad som därefter hänt med alla ursäkter hit och dit är fullständigt oväsentligt! Utifrån detta måste därför ett arbetsrättsligt förfarande och en utredning tillsättas för att utröna huruvida ett fel begåtts eller ej. Vissa jurister anser att man även torde kunna rikta korruptionsanklagelser mot dessa som på olika sätt gått före i kösystemet. Detta låter jag vara osagt då jag personligen inte kan så mycket om just korruption, men konstaterar att många fler än jag är missnöjda med hanteringen.

Annons

Annons

Att gå före andra människor är oerhört osolidariskt, men även att ta sig friheter på andra människors bekostnad. Det är inte brottsligt att gå före i en vaccinationskö, däremot måste detta betraktas som olämpligt och, enligt min uppfattning, leda till konsekvenser för andra arbetstagare.

I minst nio (9) regioner pågår för närvarande utredningar huruvida fusk förekommit i dessa regioner. Nu senast visar det sig att även bland andra socialchefen i Upplands Väsbys kommun rundat vaccinationskön. Enligt kommundirektören därstädes kommer utredningen att få avgöra vilka konsekvenserna blir för de personer som inte följt FHMs rekommendationer. I avvaktan på utredningens resultat har socialchefen blivit avstängd från sitt arbete i kommunen. Gott så!!

Vad händer då i Nässjö kommun? Svaret på den frågan är absolut ingenting! Här är man så försiktig, nästan löjligt försiktig. De styrande politikerna är så förlåtande och vet inte riktigt vilket ben de skall stå på för att undvika att riktigt ta tag i problemet.

Kan bara konstatera att så länge som kommunalrådet Anna-Carin Magnusson, även kallad Anci, styr och ställer i kommunen kommer inget att hända. Alla är så försiktigt rädda för att ”stöta sig” med denna dam och låter allt gå hennes väg. Anna-Carin Magnusson använder alla politiska sammanträden, i varje fall där jag är ordinarie ledamot, som sitt eget fögderi och låtsas lyssna med vånda på andra. Därefter gör hon som hon vill, så även i detta fall, med fusket i vaccinationskön.

Lennart Forsberg

Norra Sandsjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan