Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sluta hata på oss med a-traktorer

”Vi a-traktorförare får så mycket hat av folk på vägarna. Vi kör inte a-traktorer för att sabba i trafiken, det är bara folk med B-körkort som tror det.” Det skriver insändarskribenten och a-traktorföraren Alice, som blev upprörd när hon läste en av tidningens tidigare insändare i veckan.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Folk får sluta att hata på oss med a-traktorer!” skriver en AM-förare. Bild: ROBERT JONSSON

Annons

Jag bor i Eksjö och äger en a-traktor. Jag såg inlägget 20 maj om a-traktorer. I insändaren tycker jag alla dras över en kam och så gör man inte. Vissa AM-förare har stor respekt för trafiken. Jag blev så fruktansvärt arg på inlägget. Alla fordon som går på bensin/diesel är farliga för miljön, absolut. Men man kan inte begära att hela Sverige ska sluta med det.

Annons

Annons

Och det är nog ingen a-traktorförare som vill köra el- eller hybriddrivet för det tillhör inte de motorintresserade.

Jag blir också ledsen över hur många som hatar på oss med a-traktorer. Men det är inte vårt fel att lagen säger att a-traktorer ska gå i 30 kilometer i timmen. Och jag förstår varför man gör det olagliga. För det är inget vidare att ligga i 30 kilometer i timmen, vilket vissa vuxna inte förstår!

Vi 30-förare får så mycket hat av förare på vägarna. De har ingen respekt för oss och då får vi ingen respekt för dem. Vet inte hur många gånger jag har blivit tutad på och blinkad på fast jag inte ligger i vägen.

Gamlingar med körkort har dessutom försökt köra på mig med mening, bara för att jag kör en a-traktor och för att de ska få ut en försäkring. Vilket är helt sjukt!

Vi som kör a-traktorer vi gör inte det för att sabba i trafiken, det är bara folk med B-körkort som tror det. Men det är lagen som säger att vi ska ligga i 30 kilometer i timmen!

Dessutom är a-traktorer säkrare att köra en än mopedbil eller moped. Vilket vissa vuxna inte heller förstår. Vi som bor på landet till exempel kör oftast a-traktor för att det är säkrare ifall ett djur skulle dyka upp. A-traktorer tål mer. För om en mopedbil skulle krocka med en älg så är det kört för både mopedbilen och människan i.

Annons

Sen, absolut, får man köra vad man vill. Men folk får sluta att hata på oss med a-traktorer!

Alice

LÄS MER:

Insändare: Skrämmande med alla omogna Epa-ungdomar

Bilungdomar festade loss i Eksjö – barnfamilj larmade polisen: ”Så himla arga”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan