Annons

Annons

Annons

Nässjö

Insändare
Insändare: Att ifrågasätta och ifrågasättas – S svarar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nässjö ur ett lite annorlunda perspektiv får illustrera svaret socialdemokraterna Anna-Carin Magnusson, Tommy Broholm och Per Svenberg ger på gårdagens kritiska insändare.

Bild: Arkivbild

Annons

Anna-Carin Magnusson

Bild: Janne Wrangberth

Tommy Broholm

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Svar

... till Annika Arlbrant 30 september.

Det som hänt är tråkigt. Vi väljer att inte ifrågasätta det som andra sagt om oss Socialdemokrater i frågan. Om vi skulle gå in och bemöta det som sägs så skulle vi lätt hamna i en nedåtgående spiral där ställningstaganden ställs mot varandra och ännu fler blir sårade. Det vill inte vi.

Vi tror att vi alla har att förhålla oss till det som sker och att vi tar vårt eget ansvar att informera sig. I det ansvaret har vi att också möta alla inblandade och personligt fråga om vad som hänt. I det läget kan det bli jobbigt för oss att vi behöver pröva vår egen uppfattning med alla andras. Det är för oss ett viktigt inslag i vårt arbete. Det är också en av grunderna för demokratin, där också rätten att få tycka olika hör hemma.

Det finns många vägar mot framtiden och vi behöver i förtroendefulla samtal komma fram till vad som vi gemensamt kan göra. Inte alla gånger går det att nå en gemensam syn på hur frågor ska lösas.

Ibland får det konsekvenser som nu. Det är inget att sträva efter.

Ibland hittar man en kompromiss som vi alla kan leva med.

Vår tro är att ingen gör allt rätt, inte heller vi. Du är alltid välkommen att höra av dej till oss.

Annons

Vi vill också möta påståendet om att inga krav ställs på den som har försörjningsstöd. Det är inte korrekt. Krav ställs redan i dag. Den riktiga frågan bör i så fall vara ”kan vi ställa mer krav än vad vi gör i dag?”

Annons

För Socialdemokraterna i Nässjö är det så att alla är välkomna på våra partimöten. I det läge att det ska tas beslut så är det givetvis endast medlemmar som får rösta.

Anna-Carin Magnusson

gruppledare S

Tommy Broholm

ordförande för förtroendevalda i S

Per Svenberg

ordförande för Socialdemokraterna i Nässjö kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan