Annons

Annons

Annons

Nässjö

Debatt
Brev till ledarsidan: Nilsson smutskastar och ifrågasätter SD

SD-politikern Lennart Forsberg kritiserar tidningens ledare – och får svar direkt av ledarskribenten.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

De borgerliga partierna i Nässjö kommun kan nog tänka själva utan att Smålands Dagblads ledarsida talar om för dem vad de borde göra, skriver Lennart Forsberg (SD).

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Jag har med glädje under ganska lång tid läst "ledarsticken" i Smålands Dagblad, i synnerhet då ledarskribenten Per-Ola Nilsson varit den som hållit i pennan. Både kloka och mindre kloka ord och synpunkter.

Denna glädje fick ett abrupt slut i och med ledaren i tidningen den 19 oktober 2021, med rubriken "Talande att ny SD-politiker påpekar sin icke-rasism". Trodde nog att herr Nilsson höll sig för god att smutskasta och framför allt ifrågasätta  ett parti som mer än var femte (cirka 20 procent) av väljarkåren de facto röstar på. Alla SD-are är inte galna och de flesta är inga rasister.

Annons

Sedan att herr Nilsson i princip omyndigförklarar, med sitt "besserwisservetande", de andra fyra borgerliga partierna i det att han skriver att "förhoppningsvis har hela kvartetten andra ambitioner än att göra Nässjö till ett skyltfönster för SD och förhåller sig kallsinniga till sådana idéer", d v s att SD har ambitionerna att uppnå någon form av samarbete med dessa partier. Jag är övertygad om att "de andra fyra" själva kan tänka fritt utan att herr Nilsson skall behöva tala om hur dessa skall göra framgent.

Annons

Kan bara konstatera att herr Nilsson numera, i mina ögon, delar samma avgrundsgrop där Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg redan befinner sig! Anders Lindberg har i många år nu låtit sitt "hat" mot SD flöda fritt och även han talar gärna om hur andra människor/partier skall "sköta" sig. Där nere i gropen kan nu herr Nilsson och herr Lindberg i lugn och ro dela sina åsikter med varandra och utgjuta sitt "hat", låt bara inte allmänheten få del av deras synpunkter.

Lennart Forsberg, Norra Sandsjö

SD-ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, Nässjö kommun

SVAR DIREKT:

Om det först nu har gått upp för Lennart Forsberg att undertecknad inte är någon anhängare av hans parti så kan det väl vara hög tid.

Ledarsidan har varken omyndigförklarat någon eller påstått något i närheten av att alla SD:are är galna. Däremot borde det inte förvåna vare sig att ledarsidan kan ifrågasätta ett parti alldeles oavsett hur många som röstar på det, eller att den har synpunkter på såväl vad partier och politiker borde ha gjort som vad de borde göra framledes. En ledarsida har till uppgift att ta ställning i politiska frågor, så det ligger i sakens natur.

Det lär fortgå så länge vi har en fri och oberoende press, oavsett vilken avgrundsgrop Forsberg skulle vilja förpassa mig och andra misshagliga röster till.

Per-Ola Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan