Annons

Annons

Annons

Sävsjö IBK

Sävsjö höjde sig – men försvann från toppstriden: ”Blir tufft nu”

Inblandning i toppen hade varit bonus för Sävsjö IBK. Men en rad förluster i nyckelmatcher gör nu att de kan glömma den bonusen.

– Vi har inte tagit vara på de chanserna, säger tränaren Johan Rehn.

Text: 

Albin Hagelvik och hans Sävsjö iBK föll i en svängig match i Jönköping.

Bild: Fredrik Johansson

Annons

Det svängde fram och tillbaka mellan Jönköping U och Sävsjö IBK. En riktigt stark andraperiod tog Sävsjö tillbaka i matchen – men i sista perioden hamnade de till slut på hälarna och fick se hemmalaget avgöra matchen.

– Vi har en tunn trupp i nuläget och jag tror faktiskt vi blir lite slitna. Det är min analys, säger tränaren Johan Rehn.

Sävsjö IBK hade inför omgången visst häng på topplagen i serien. Men den här förlusten gör att det nu ska väldigt mycket till för att Sävsjö ska ha någon chans att blanda sig i den igen.

Annons

Annons

– Verkligen. Det blir tufft för oss nu. Men det var väl i ärlighetens namn inte riktigt vad vi räknat med heller. Det viktigaste för oss nu är att hitta något bra och stabilt att bygga vidare på till nästa säsong. Sen ville vi förstås vara med där uppe, men vi har förlorat några nyckelmatcher nu där vi inte tagit vara på chanserna, säger Rehn.

En tröst för Sävsjö IBK var åtminstone att laget tog ett rejält kliv framåt jämfört med tunga derbyförlusten mot Vetlanda.

– Det är ett stort steg i rätt riktning, säger Rehn.

Fakta

Division 2

Jönköping IK Utveckling–Sävsjö IBK 9–8 (3–1, 1–5, 5–2)

Mål, Sävsjö: Jesper Jonsson 2, Eddie Carlsson 2, Albin Hagelvik 2, Erik Petersson, Max Rydahl.

Publik: Ingen uppgift (Jönköpings idrottshus).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan