Annons

Annons

Annons

Annons

Vetlanda-Sirius

Rehnholm lägger pressen på Sirius: ”De måste vara favoriter”

Vetlanda BK ställs mot Sirius i SM-åttondelsfinal.

Då lägger Vetlandatränaren Mattias Rehnholm pressen på Sirius och konstaterar samtidigt att Pontus Blomberg tvingas se även första slutspelsmatchen från sidan.

– Det hade varit fantastiskt bra att ha med honom igen, säger Rehnholm inför första åttondelsfinalen.

VBK-tränaren Mattias Rehnholm tycker Sirius får bära favoritskapet i åttondelsfinalen.

Bild: Fredrik Johansson

Annons

Vetlanda ställs mot Sirius i åttondelsfinalen och börjar på hemmaplan under måndagskvällen följt av retur i Uppsala på onsdag.

I pott ligger en plats i kvartsfinalen mot Edsbyn.

Sirius vann med 4–2 när lagen möttes i Vetlanda i november och Vetlanda vann på Studenternas i Uppsala för en kort tid sedan med 5–3.

Trots det väljer Vetlandatränaren Mattias Rehnholm att lägga favoritskapet på Sirius.

Annons

– De måste ju vara favoriter. Det är de som har tagit bra många fler poäng än oss och som ligger högre upp i tabellen. Sedan slog vi dem senast vi möttes så vi får väl se hur det ser ut när vi möts nu igen. Det blir säkert en jämn och spännande fajt över 180 minuter där små marginaler och kanske fasta situationer avgör, säger han.

Annons

Vad är det viktigaste för er?

– Det som varit bra den senaste perioden; vårt defensiva spel över hela banan, den kollektiva insatsen. Det är grunden till att vi ska lyckas med det här.

Vetlanda BK har fått klara sig utan lagkaptenen Pontus Blomberg som besväras av ett överbelastat knä. Inte heller mot Tellus fanns han med – förutom då som åskådare alldeles intill Kullen fans.

– Vi får ta det dag för dag. Han blir bättre, men sedan om han blir bra i den takt som krävs för att spela i slutspelet återstår att se, säger Rehnholm.

Pontus Blomberg har inte tränat på is sedan han började missa matcher på grund av skadan. Han finns åtminstone inte med på isen i första åttondelsfinalen mot Sirius.

– Det blir samma gäng som spelade mot Tellus, säger Rehnholm efter ispasset mellan sista grundseriematchen och första slutspelsmatchen.

Vetlanda BK har klarat sig förvånansvärt bra utan Pontus Blomberg på isen under avslutningen av grundserien.

– Men det hade varit fantastiskt bra att ha med honom också. Vi har inte ersatt honom utan fått nyttja styrkor bland de spelare som finns tillgängliga. Vi har fått anpassa spelet och det har vi gjort otroligt bra. Men självklart vill vi ha med Pontus i laget igen, säger Rehnholm.

Knäskadade Pontus Blomberg såg sista grundseriematchen från läktaren och det låter osannolikt att han skulle vara spelklar till åttondelsfinalerna mot Sirius.

Bild: Oskar Mörnefält

Till toppen av sidan