Annons

Annons

Annons

Matpriserna rusar

Knepen från Annebergsköket: Så klarar de dyrare skolmat • ”Rester hamnar i brödet”

En köttbulle kan göra skillnad och visst kan man lägga spagetti i brödet. I dyrtider måste pengarna räcka längre och kockarna i Annebergs kök är taggade på att spara och göra god mat till skolan och äldreomsorgen.

– Vi försöker ta tillvara på allt och det fina är att det är bra för miljön, säger kocken Katarina Nilsson.

Text: 

Björklidens kök i Anneberg går i bräschen för att laga billigare, lika god och miljövänligare mat. Erik Lövfors och Katarina Nilsson är två av kockarna.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Det är varmt i Björklidens kök.Värmen från stekbordet gör sitt till och där bryns köttbullar och prinskorv till skolan och äldreomsorgen. Tror vi från tidningen som fått ta på oss skyddskläder för att komma in. Men kocken Erik Lövfors vet bättre.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan