AnnonsOTM Energi

Gjuteriet satsade på el – så lyckades de med investeringen

Vetlandagjuteriet ville bidra till kommande generationer så de satsade på förnybar energi. Jimmy Nilsson, ägare Vetlanda Gjuteri Fastighet AB, berättar om samarbetet med OTM Energi, när man valde att installera solceller på sin omkring 2300 kvadratmeter stora takyta.

– Vi inledde diskussioner med OTM Energi i början av 2022 och efter semestern tryckte vi på knappen och bestämde oss för att sätta igång. Det här är ett långsiktigt samarbete som har visat sig vara över all förväntan.

Ola Axeland, försäljningsansvarig på OTM Energi och Rasmus Wallén Nilsson på Vetlanda Gjuteri.

Bild: Annonsproduktion Bonnier JKPG

– En enkel och tydlig kommunikation är viktigt för mig och när man ska göra en så här stor investering vill man veta att man träffar rätt, och det har vi gjort med OTM, säger Jimmy Nilsson, ägare Vetlanda Gjuteri Fastighet AB.

OTM Energi finns i Vetlanda och jobbar med helhetslösningar för solcellsanläggningar i södra Sverige, där såväl konsultation, projektering och installation som driftsättning och felsökning ingår. Den lokala anknytningen i samband med bra kommunikation var avgörande för Vetlanda Gjuteri.

Läs mer om hur ditt företag kan skapa sin egen energi - och investera för framtiden

Anläggningen producerar årligen 130.000 kWh.

– Jag satte mig ner och funderade över hur vi skulle göra för att hantera de ökade elkostnaderna och visste att vi ville jobba med en aktör som är hållbar och samtidigt har ett ekonomiskt perspektiv. Vi tittade både på OTM och en aktör i en annan stad, men det blev ganska snabbt tydligt att vi ville jobba med ett företag på plats i Vetlanda. Det lokala samarbetet är jätteviktigt både för oss och för hela kommunen och det skapar arbetstillfällen i regionen, säger Jimmy.

Ola Axeland som är försäljningsansvarig på OTM Energi, är ansvarig för samarbetet med Vetlanda Gjuteri. Han berättar att hållbarhetstänket är en viktig del i arbetet, men att även ekonomi kommer högt upp på listan.

Många kunder vill säkra delar av sina elkostnader på det mest effektiva sätt man kan och där kommer vi in

Läs mer om OTM:s flexibla finansiering här – då blir den avdragsgill

"Det finns inga färdiga lösningar hos oss, utan varje projektering är unik", säger Ola.

Bild: Annonsproduktion Bonnier JKPG

– Många kunder vill säkra delar av sina elkostnader på det mest effektiva sätt man kan och där kommer vi in. Vi gör alltid en aktiv analys där vi tittar på företagets förutsättningar och hur de förbrukar sin el. När vi samlat in all information gör vi en unik projektering för varje kund, som utgår från verksamheten och fastighetens förutsättningar. Det finns inga färdiga lösningar hos oss, utan varje projektering är unik, säger Ola.

Vår personal är specialister

Från vänster: Tommy på OTM, Jimmy på Vetlanda Gjuteri, Rasmus på Vetlanda Gjuteri och Ola på OTM.

Den väl utarbetade projekteringen var något som Vetlanda Gjuteri varit mycket nöjda med eftersom det skapat både trygghet och enkelhet.

– Jimmy och hans kollegor ville köpa en helhetslösning med en kontaktperson att vända sig till och det är precis det vi står för. Vi monterar och driftsätter anläggningen med vår egen personal. Vår personal är specialister på allt ifrån projektering och montering till att hålla koll på allt som händer inom branschen med regler och nya lösningar, och det är unikt i den här branschen. Det har varit en trevlig och smidig dialog med Vetlanda Gjuteri och vi tackar Jimmy med kollegor för det förtroende de har gett oss med att installera anläggningen, säger Ola.

Här är några av kunderna OTM har arbetat med

Anläggningen från ovan.

Fakta

Så mycket producerar solcellerna per år

Vetlanda Gjuteri satsade på en framtidssäkrad anläggning som går att utveckla med energilager, vilket innebär att man i framtiden kan få fler funktioner än produktion av solel, exempelvis att kapa effekttoppar och därmed hitta ytterligare kostnadsreducering.

Installerad effekt: 177 kWp


Årlig produktion: 130.000 kWh/år

Klimatnyttan som solceller gör innebär reducerat CO2-utsläpp med 350 gr per producerad kWh. Med andra ord så bidrar Vetlanda Gjuteri till en C02-besparing på 45,5 ton per år.
Vilket motsvarar utsläppen från ca 30.300 mils bilkörning med bensinbil.

Läs mer om OTM här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Smålands Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan