Annons

Annons

Annons

Nässjö Basket

Smålands Dagblad sänder Nässjö Basket flera år framåt

Här kommer en glädjande nyhet för dig som älskar basket!

Med start i höst och flera säsonger framåt kommer Smålands Dagblad sända samtliga SBL-matcher med Nässjö Basket.

– Det ger ytterligare en dimension i vår lokala sportbevakning, säger Johan Hedberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålands Dagblad.

Text

Charles Barton Jr och hans Nässjö Basket kommer sändas direkt på Smålands Dagblad i flera säsonger.

Bild: Erik Boström

Annons

Bonnier News storsatsning på livesport fortsätter. Du som är kund på Smålands Dagblad har tidigare kunnat ta del av bland annat junior-SM och senior-VM i bandy. Nu har tidningens ägare knutit till sig ytterligare en väldigt attraktiv rättighet. Från och med hösten 2023 kommer alla Nässjö Baskets matcher i SBL att sändas live på Smålands Dagblad för alla läsare som har abonnemangstyp +allt.

– Att kunna erbjuda regelbunden tv-sänd elitidrott i en av Sveriges populäraste sporter är naturligtvis något vi drömt om länge. Det känns fantastiskt roligt, säger Johan Hedberg.

Avtalet är skrivet på flera år, vilket innebär att Smålands Dagblad kommer att sända Nässjös matcher under de kommande säsongerna.

Annons

– Att avtalet är skrivet på lång tid ger oss en plattform att utveckla och fördjupa vår rapportering om Nässjö Basket, säger Johan Hedberg.

Annons

Matcherna kommer att produceras av Rego, som har producerat SBL Herr under många år.

– SBL Herr har visats på vår egen plattform under många år och har även haft en del nationell exponering med några matcher hos SVT varje säsong. Nu tar vi nästa kliv genom att ha en stor nationell medieaktör som sänder alla matcher och vi tilltalas verkligen av Bonnier News och deras lokalmediekollegors möjlighet till såväl nationell som lokal exponering, säger Bo Sundberg, ansvarig för medierättigheterna för  SBL Herrs räkning.

Avtalet är ett samarbete mellan Bonnier News, Gota Media och NTM som tillsammans genomför en satsning på livesänd sport för att stärka respektive koncerns innehåll ytterligare. De tre mediekoncernerna presenterade tidigare i år bland annat ett gemensamt avtal med Svenska Fotbollförbundet kring division 1 dam, division 2–3 herr och futsal, och även ett flerårigt avtal med den näst högsta serien inom damfotbollen, elitettan. Sedan tidigare samarbetar mediehusen även kring innebandyns två högsta ligor, SSL dam och SSL herr.

– Ambitionen är att tillsammans lyfta intresset för SBL till en ny nivå, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News. Vi har med vår rättighet för innebandyns SSL sett hur intresset för innebandyn har ökat hos oss. Nu får vi möjlighet att göra en liknande resa med ytterligare en högstaliga i en stor sport, vilket vi ser som otroligt inspirerande, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Annons

Annons

Fakta

Så ser du sändningarna i höst

För att se basketsändningarna på smalandsdagblad.se i höst måste du vara tidningsprenumerant eller teckna ett +Allt-abonnemang. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på smalandsdagblad.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på smalandsdagblad.se och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan