AnnonsHökerum Bygg

De hittade hem i Nya Hotellet: “Vi trivs väldigt bra”

Bostadsrätterna i Nya Hotellet har nu blivit älskade hem för flera Nässjöbor. Vi har pratat med de nyinflyttade om deras ljusa och fräscha lägenheter – med hotellkänsla hemma.
– Vi trivs väldigt bra, det är ett enkelt och smidigt boende, säger Mia Sandström.

"Det här boendet kräver inte så mycket, det är bara att bo", säger Mia Sandström som bor i en bostadsrätt i Nya Hotellet.

Där det gamla Cityhotellet en gång stod vid stationen i centrala Nässjö finns nu 36 moderna bostadsrätter, uppförda av familjeföretaget Hökerum Bygg. För knappt två månader sedan rullades röda mattan ut när de första lägenhetsköparna kunde flytta in.

När vi besöker Brf Nya Hotellet slås vi direkt av att hotellkänslan lever kvar i nybygget. I den välkomnande entrén med över fyra meter i takhöjd pryds golv, väggar och trapp av marmorliknande kakel. Dessutom har Hökerum Bygg återvunnit teglet i delar av fasaden från det gamla Cityhotellet.

Läs mer om Nya Hotellet här - och låt dig inspireras

"När man ska iväg så är det bara att låsa dörren och åka", säger Mia Sandström som flyttade in i sin lägenhet på Nya Hotellet tillsammans med sin man.

Mia Sandström är en av dem som är nyinflyttad sedan ett par månader tillbaka. Hon och hennes man kände att det var dags med ett enklare boende när barnen flyttade ut. De fastnade för Nya Hotellets centrala läge med möjlighet till både balkong och uteplats.

– Det här boendet kräver inte så mycket, det är bara att bo. När man ska iväg så är det bara att låsa dörren och åka, och så ser det likadant ut när man kommer hem. Det är ingen trädgård som har växt igen och det är ingen målning som står och väntar eller något annat som behöver fixas och det är väldigt skönt, säger hon.

Se fler bilder på lägenheter och innergård här

Familjen Sandström planerar att spendera mycket tid på innergården i sommar.

På uteplatsen odlar Mia lite chili, grillen står uppställd och i sommar planerar de även att boka innergårdens mysiga orangeri. Det fina med livet i radhus fick följa med men i ett mindre och enklare format. Dessutom uppskattar både Mia och hennes man närheten till stationen eftersom de båda pendlar till jobbet.

För pensionärerna Sören och Asta Eklöf blev lägenheten i Nya Hotellet den perfekta lösningen när det var dags att sälja huset som de bott i sedan 1969. Nu slipper de allt trädgårdsarbete och har nära till det mesta i och med bostadsrättens centrala läge. En annan fördel är att de har ett garage under huset med möjlighet att åka hiss direkt upp till sitt våningsplan.

– Allting är lättare nu. Vi behöver inte ta bilen när vi ska åka och handla, nu kan vi gå i stället. Vi har väldigt nära till affärer, apotek och bank.

Kom på visning den 7/6 - anmäl dig här

"Det är väldigt tyst och lugnt vilket vi tycker är skönt", säger Sören och Asta Eklöf om sin lägenhet i Nya Hotellet.

På den rymliga balkongen har de funnit en liten oas. Här sitter de varje dag och njuter gärna med en kopp kaffe.

Trots det centrala läget upplever de sitt nya boende som väldigt rogivande.

– Det är väldigt tyst och lugnt vilket vi tycker är skönt. Vi hör väldigt lite från grannarna.

En visning av två möblerade trerumslägenheter kommer att hållas den 7 juni.

För den som är intresserad av Nya Hotellet är det ännu inte för sent att knipa en lägenhet. Lotten Enander på Hökerum Bygg berättar att det i dagsläget finns några treor och fyror lediga och att en visning av två möblerade trerumslägenheter kommer att hållas den 7 juni.

– De som har flyttat in hittills är verkligen nöjda. Tecknar man sig för en lägenhet nu så erbjuder vi dessutom tolv avgiftsfria månader, säger Lotten Enander.

Kom på visning den 7/6 - anmäl dig här

Det är ännu inte för sent att köpa en lägenhet i Nya Hotellet.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Smålands Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan