Annons

Annons

Annons

Nässjö

Insändare
SD: Nässjös vänsterstyre stoppar huvudet i sanden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenterna Leif Ternstedt och Magnus Hellström menar att Nässjös vänsterstyre stoppar huvudet i sanden.

Bild: Arkivbild, TT, Janne Wrangberth

Annons

Ni skriver att Magnus bygger antagandet på att det finns gängkriminella tendenser i mellanstadiet och att det sker fler kränkningar i skolan. Ni har helt missuppfattat situationen. Det Magnus påpekade var att det inte går att läsa ut den här sortens problematik ur siffrorna om kränkningar.

I grundskolan hade man fram till och med maj månad i år 315 inrapporterade kränkningar. Främst är det elever i årskurs 2 till 6 det gäller och grundskolechef Helena Petersson ser en tydlig ökning från år 2021 då 174 kränkningar anmäldes under samma tidsperiod.

Annons

Annons

– Det är oroande, säger hon när siffrorna redovisas för barn- och utbildningsnämnden.

Vi har idag en situation där det förekommer att de kriminella binder upp mellanstadieelever genom att dela ut ”gåvor” som ett sätt att binda upp personer för framtida behov. Det har bildats en tystnadskultur där man inte skvallrar på varandra redan i mellanstadiet, och man väntar in personer efter skolan och gör upp. I min värld är det här tendenser på gängkriminellt beteende.

Ifall Sara Lindberg (S), Sofia Holm-Karlsson (C), Kim Strand (V) och Kent Karlsson (KD) vill kalla det här för bråk som förekommit i alla tider, så är det en beskrivning som vi inte ställer upp på.

Enligt ett protokoll från samråd på skolan har kommunens ungdomscoach, varit på mellanstadiet och lyft frågan om att tecken till gängkriminalitet finns redan på mellanstadiet.

Vi ser gäng som hoppar på och misshandlar andra ungdomar. Enligt vänsterstyret i Nässjö så är man inte kriminell för att man inte fyllt 15 år! Det gör lika ont att bli slagen av en 14-åring som en 15-åring.

Det går inte bygga bort problemet genom att låtsas som att de inte finns.

Låter man bli att stoppa huvudet i sanden så fort känsliga frågor kommer upp till ytan, så kanske man slipper hålla sig till epitet som ”vi har varit naiva” och ”vi såg det inte komma”.

Annons

Tar vi inte tag i problemen i ett tidigt stadie, så kommer det att urarta! Snart sommarlov med många lediga ungdomar, vilket skapar utrymme för många riskfyllda situationer.

Magnus Hellström, Leif Ternstedt, Sverigedemokraterna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan