Annons

Annons

Annons

Försvunnen kvinna i Vetlanda

Kvinnan försvunnen – polis söker med stor resurs

En kvinna i medelåldern är försvunnen från en bostad i Pauliström i Vetlanda kommun. Polisen letar med stor resurs för att hitta henne.

– Alla iakttagelser vi kan få in är av intresse, säger Marcus Anefur, som är polisens presstalesperson i Region öst.

Polisen är en genrebild och har inget med händelsen att göra.

Bild: Amanda Bodin, Arkivbild

Annons

Kvinnan ska ha varit borta sedan 15-tiden på lördagen från en bostad i Pauliström. Då kvinnan har en sjukdomshistorik så är polisen angelägen om att man får kontakt med henne.

– Kvinnan försvann vid 15-tiden men anmäldes försvunnen vid 19-tiden av hennes anhöriga som inte hört av henne sen hon gick från sitt boende i Pauliström. Det är någon form av semesterboende eller något åt det hållet, säger Marcus Anefur.

Annons

Annons

Redan vid 20.30 tog polisen beslut om att inleda en så kallad LSO, där man med hjälp av räddningstjänsten söker efter kvinnan. Detta lösgör resurser för polisen i sökandet efter kvinnan.

– Det ger oss resurser, både externt och internt i sökandet. Just nu rör det framför allt om polis- och hundpatruller, men vi tittar även på drönare och helikopter som kan vara till stor hjälp för oss, säger han.

Polisen har gått ut med ett signalement om kvinnan. Det lyder: Kvinnan är runt 170 cm lång. Normal kroppsbyggnad och blond. Hon ska ha på sig en svart t-shirt, grårutiga byxor och svartvita converseskor.

– Just nu är det det vi har att gå ut med. Vi är intresserade av alla iakttagelser som folk har kring en medelålders kvinna kring Pauliström, säger Marcus Anefur.

Under natten mot söndag har polisen fortsatt sökt efter kvinnan. Men än har man inte funnit henne.

– Vi har jobbat på med det här under natten, men än är hon inte anträffad. När det ljusnar kommer vi ta hjälp av både Missing People och Försvarsmakten i sökandet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen.

LÄS MER: Sökinsatsen efter försvunna kvinnan växer: ”Helikoptern är snart redo”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan