Smålands Dagblad

Annons

”Är nog lite skadad i psyket”

”Är nog lite skadad i psyket”

Från skadehelvete till rekordkast.
Spjutkastaren från Björköby berättar om SM–guldet, drömmen att få representera svenska landslaget och skadehelvetet som han inte kan sluta tänka på.
– Jag är nog lite skadad i psyket.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Fiskesällskap hade olaglig vattenmätare vid Emån

Storesjöns låga vattennivå i somras har naturliga förklaringar. Att följa vattendomar har varit svårt menar Länsstyrelsen. Däremot har man upptäckt en anläggning för flödesmätning vid Rydfors som saknar tillstånd.

Vi har testat: Så långt såg Ida från Katthult

Har du någon gång undrat hur långt Ida egentligen såg från flaggstången i Katthult? Här har du svaret.

Slut på bevattningsförbudet

Minusgrader och ett tunt snötäcke, nu tar Nässjö affärsverk bort bevattningsförbudet. Vattenmagasinen har återhämtat sig, men det krävs fortfarande återhållsamhet.

Påverkad kund dödshotade väktare

Den narkotikapåverkade mannen ville inte bli utkastad från affären, och motsatte sig starkt att få handbojor. Han hotade väktaren till livet, enligt stämningsansökan.

Klasskamrater kämpar för utvisningshotade Maria Angelica

Efter 13 år i Sverige hotas Maria Angelica Sergeeva av utvisning. Nu sluter hennes klasskamrater på Brinellgymnasiet upp i ett försök att rädda henne kvar.

Dråpslag mot Elmia – utställare hoppar av Elmia Wood

Ett stort dråpslag har drabbat Elmia och skogsmässan Elmia Wood. Inför nästa gång, i juni 2021, väljer en av de stora utställarna, branschorganisationen Maskinleverantörerna, att förlägga en egen mässa på Solvalla utanför Stockholm, samma dagar som Elmia Wood.
— Vi vill skapa en renodlad mässa för de professionella skogsmaskinköparna, säger Björn Bäckström, vd för Maskinleverantörerna, ML.

De drog längsta strået i Lucia Cup

Här är vinnarna i årets Lucia cup-turnering. Det blev Nässjöbaserade "BK Bollen är rund" som drog det längsta strået efter en jämn finalmatch mot regerande mästarna i "Möter". I Högstadiecupen segrade Fc Begernalle.

Sävsjö gör sommarjobbsatsning

Sävsjö kommun gör en offensiv satsning på sina sommarjobb inför 2019. Under titeln "bästa jobbet" är målet att hitta runt 300 sommarvikarier till socialförvaltningen. Och samtliga kommer att få möjlighet till heltid.
Artikel 2 av 9
Fiskesällskap hade olaglig vattenmätare vid Emån
Tillbaka till startsidan