Polisen har sedan sent på måndagskvällen varit på jakt efter en misstänkt rånare i Nässjö. Det var strax före midnatt som rånet inträffade. Polisen vill dock inte gå in på några närmare omständigheter kring händelsen, förutom att den misstänkte var beväpnad med en kniv och att en butiksanställd blev lindrigt skadad i samband med händelsen.

— Det var en ensam anställd som jobbade i butiken och strax före midnatt kommer det in en man som tar fram en kniv och hotar honom, berättar polisens presstalesman Lasse Johansson.

— Mannen tvingar med sig den anställde fram till kassan och tvingar honom att hälla i pengar i en plastkasse innan den misstänkte försvinner.

Flera personer uppges dock ha blivit vittnen enligt uppgifter från polisen tidigare i morse, något som presstalesmannen Lasse Johansson tar tillbaka på tisdagsförmiddagen.

— Vi har inga vittnesuppslag ännu i alla fall, säger han.

Polisen uppger även att de har fått ett visst signalement av mannen som utfört rånet, men i nuläget är det ingenting de vill dela med sig av till tidningen.

– Det är något vi kommer ta under de kompletterande förhör vi ska göra. Just nu är ärendet för färskt för att vi ska kunna kommentera mer, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl hos polisen i Jönköpings län.

– Vi pratar ändå om ett fullbordat brott och det är en manlig gärningsperson vi söker.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha fått med sig pengar från rånet, hur mycket är oklart än så länge.

Den butiksanställde uppges ha fått lindriga skador och behövde inte uppsöka sjukvård. Bland annat ska han ha ådragit sig en mindre sårskada på ena armbågen.

— Mycket lindrigt skadad. Han kunde plåstras om på platsen, säger Granström.

Det är andra rånet på kort tid som äger rum i Nässjö. Som bekant blev Pizzeria Manuela på Långgatan i fredags förra veckan utsatt för ett rån av en maskerad gärningsman.

Inte heller där har polisen någon gripen.

— Det är lite för tidigt att dra paralleller till det, men självklart är det något vi ska titta på, säger Fredrik Granström.

— Vi tror inte att de olika signalementen stämmer överens, säger Lasse Johansson.

Under dagen kommer polisen bland annat att titta på filmerna från de övervakningskameror som finns på bensinstationen.

En person har i ett mejl till tidningen berättat att han såg den anställde innanför låst dörr med blod på armen. "Han sa att han blivit rånad och att det är bäst att jag åker därifrån", berättar personen.

Se reporter Johannes Widergren berätta om rånet i tv-inslaget.