Joakim Berggren tvingades till slut ge upp sin nolla men var ändå Boro/Vetlandas stora hjälte när de plockade första segern i årets alltvåa.

Och bakom segern – och det fina målvaktsspelet – menar Berggren att Roger Ahlqvist är.

Ahlqvist kom till Boro från HV71 för tre år sedan och tog sig då an målvakterna i klubben.

– Han ligger bakom hundra procent av den utvecklingen jag haft. Lyssnar man på honom och gör som han säger blir man bättre, säger Berggren efter segermatchen mot Värnamo.

Mycket att göra

Joakim Berggren har varit en pålitlig burväktare för Boro/Vetlanda i flera år nu och hans spel har varit riktigt bra under i stort sett hela säsongen.

Annons

MATCHFAKTA

Boro/Vetlanda HC–Värnamo GIK 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

Mål, Boro: Thobias Josefsson, ..

MATCHFAKTA

Boro/Vetlanda HC–Värnamo GIK 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

Mål, Boro: Thobias Josefsson, Thomas Josefsson.

Värnamo: Erik Lindqvist.

Publik: 311.

Men frågan är om inte hans insats under andra perioden mot Värnamo var det bästa en Boromålvakt presterat på många herrans år.

Den första perioden var helt klart Boro/Vetlandas och den 1–0-ledning som Thobias Josefsson såg till att ordna var i underkant. Men lika mycket som första perioden vägde över till Landsbrogänget – lika mycket ägde gästande Värnamo den andra.

Boro/Vetlandas målvakt Joakim Berggren sattes på det ena svåra provet efter det andra men klarade dem alla med bravur.

– Jag hade på känn att de skulle komma ut och trycka tillbaka oss. Ett starkt lag som Värnamo ger inte bort två perioder på rad, säger Berggren.

Avslutade i boxplay

Berggren räddade 20 skott i den där mittperioden. Och Värnamo fortsatte att skapa farliga chanser i tredje perioden.

Mot slutet av matchen fick Värnamo ett långt numerärt överläge sedan Borospelaren Herman Roth ådragit sig matchstraff.

– Jag kände mig väldigt trygg ändå i och med att vårt boxplay är så bra. De skott där jag inte hinner med är det alltid en fot eller något som är i vägen, säger Berggren som tyckte att det var oerhört skönt att plocka första segern i alltvåan.

– Det hade varit tufft att tappa två matcher i inledningen av serien. Alla matcher kommer se ut som den här och det är riktigt kul, säger han.