ENDURO Christoffer Gustafsson är rutinerad när det kommer till Ränneslättsloppet men inte ens han själv trodde att han skulle vara med och slåss om pallplaceringarna i Elitklassen.

Hemmaföraren krigade på ordentligt och bjöd länge förhandsfavoriterna Kjetil Gundersen och Jonas Karlsson på en hård kamp i Eksjös skogar.

– Jag visste att jag hade farten för att hänga med i två-tre varv men sedan trodde jag att jag skulle tröttna. Men det gick förvånansvärt lätt i dag och kroppen kändes bra, berättar han.

Var med från start

Christoffer var med bra redan från start och under det andra varvet körde han länge med Kjetil Gundersen innan de båda hann i kapp ledaren Jonas Karlsson.

Då bestämde sig Christoffer för att chansa.

– Jag visste att jag inte skulle orka hela loppet så jag tänkte att jag drar så mycket jag kan och så körde jag om dem båda på samma ställe. På fjärde varvet var jag ganska sliten och då var jag själv för jag tappade både Gunderson och Karlsson.

Vad var det jobbigaste?

– Löpningen vid tankningen i depån, haha. När jag tankade så fick jag springa och pulsen gick upp och jag blev riktigt trött.

På det femte varvet var Christoffer nära att tappa tredjeplatsen till Johan Edlund men då hände något som fick Eksjöföraren att krama ur den sista energin och passera målgången som trea på 02:57:28.

– Han körde om mig men vurpade strax därefter och då fick jag lite ny energi.

För 29:e gången i ordningen avgjordes Ränneslättsloppet och som vanligt var det en bra uppslutning av människor som följde den klassiska tävlingen.

– Det är alltid kul att köra på hemmaplan. Det är ju mycket publik som är står ut med banan och hejar på så det är roligt, säger Gustafsson.

Vad var det som gick så bra i dag?

– Jag vet inte riktigt var det var. Jag fick komma iväg hyfsat vid starten och sedan hade jag en fruktansvärt bra fjädring på cykeln. Det har inte slagit undan en gång, inte en enda vurpa. Börjar man trilla så tar energin slut direkt.