Firma Johan Axelsson och Torbjörn Romedahl var i många människors ögon favoriter till att ta hem segern i årets upplaga av Badhotelletrallyt i Tranås under lördagen.

Lokala resultat

Ungdom

2) Albin Nordh/Fredric Nordh, Ydre MK, 14.39,0.

Klass 1 A-B fö..

Lokala resultat

Ungdom

2) Albin Nordh/Fredric Nordh, Ydre MK, 14.39,0.

Klass 1 A-B förare GrE

1) Mats Adolfsson/Roger Andersson, Nässjö MK, 15.55,1.

Klass 2 C Grupp E

3) Christoffer Gustafsson/Anna-Ida Franzén, Nässjö MK, 15.00,3.

Klass 8 Max -74

2) Mikael Grahn/Hugo Grahn, Ydre MK, 15.06,9.

Klass 9 A

1) Johan Axelsson/Torbjörn Romedahl, Nässjö MK, 12.49,9.

Klass 10 B

Pierre Melin/Åke Melin, Nässjö MK, 13.19,5.

Även om trycket blev stort gjorde de ingen besviken efter att ha gått över mållinjen 14 sekunder före tvåan, på 12.49,9.

– Det var mycket nervositet från min sida innan start. Det var nog främst för att vi sågs som förhandsfavoriter. Trycket blir högre då naturligtvis, säger Johan och Torbjörn håller med:

– Det är jobbigt ibland att många säger "det här tar ni ju", men visst är det skönt när man ser målskyltarna och vet att vi har kört bra. Då hurrar man lite, det är en skön känsla.

Rivstartade

De två första sträckorna skulle ligga till grund för segern. Duon rivstartade och hade den överlägset bästa tiden efter den första sträckan.

Annons

Det fanns heller ingen anledning att slå av på farten utan deras Volvo 940 fortsatte på samma spår.

– Vi gick ut hårt på en gång och sedan flöt det på helt enkelt. Det gick otroligt bra, säger Torbjörn.

Efter kanonstarten kunde Axelsson och Romedahl lägga upp en bra strategi för att säkra segern inför de avslutande sträckorna.

– I den tredje och fjärde sträckan drog jag ner på tempot lite och bevakade mer. Vi chansade inte utan försökte köra med insidan av huvudet, säger Axelsson.

Kände du att segern var klar då?

– Det var egentligen ett maskinellt fel som skulle kunna stoppa oss för annars kände jag att de kör inte in den tiden på mig om jag kör normalt. Sedan är det svårt att slappna av och köra säkert, det är lätt att göra ett misstag, säger Nässjö MK-föraren.

Gillade tävlingen

Tävlingen har fått mycket beröm av både publik och förare. Uppskattningsvis hade mellan 9-10 000 människor tagit sig till Tranås eller Adelövs skogar för att följa loppet. Även Axelsson/Romedahl kände av stämningen.

– De har gjort en jättefin tävling som är väldigt smart. Jag såg väldigt mycket publik både i stan och ute på sträckorna, säger Johan.

– Den är jättebra anordnad med fina vägar. Det var roligt med mycket folk och jag såg kanske fler av dem än vad Johan gjorde, säger Torbjörn.