Boro/Vetlandas Linus Karlsson lämnar moderklubben. Landsbrokillen har haft ett gäng anbud från olika klubbar och valet föll till slut på spel i Karlskrona HK:s J20-lag.

– Det var nog i onsdags som jag lämnade beskedet och i går ringde tränaren och då blev det helt klart, säger Karlsson.

Karlsson har gått starkt i hockeytvåan-klubben under säsongen och där svarat för 44 poäng på 31 matcher. Forwarden svarar själv på varför han valde spel i KHK:

– Det känns som ett lagom steg och de visade verkligen att de ville ha mig. Samtidigt är det alltid en trygghet eftersom att min bror (Hampus) också ska ned dit. Det kändes bra när jag var där och då visade de att de ville ha mig, säger 17-åringen och fortsätter:

Annons

– Gör jag det bra så vet jag att jag har bra chans att få mycket speltid och så kommer de att ta in ganska många nya killar så det blir inte heller så att man kommer helt själv till ett lag som spelat ihop.

I klubben har den här säsongen Boro-produkterna Alexander Heiver och Joseph Jonsson huserat.

– Man har väl frågat ”Joffe” hur det är där nere och så men inte pratat så om det egentligen. Man har väl mest kollat så att det inte är dåligt där med honom.

Hur ser du på att spela i Superelit nästa säsong?

– Det känns bra. Funderade först på om jag skulle spela seniorhockey. Det är det som jag har gjort nu och det har fungerat bra de senaste åren. Men sen insåg jag att jag har två år kvar som junior och sen kommer att spela seniorhockey, så det kändes som det var bra att ta chansen.

– Det är ju lättare att bli sedd i superelit då det är mycket scouter och så på matcherna.

Hur känner du inför att lämna Boro?

– Det är självklart både och. Det känns som att det var rätt tid att lämna och det var inget jättesvårt beslut så. Jag vet att Boro kommer att bli bra även nästa säsong.