Boende i villan upptäckte att det brann på vinden och räddningstjänsten larmades vid 21.30-tiden.

– Det var två personer hemma men det blev inga personskador. De lyckades utrymma efter att de hade försökt släcka elden själva, säger Robert Roslund.

Räddningsstyrkor från Bodafors, Malmbäck och Nässjö larmades till platsen och tog över släckningsarbetet.

– Inledningsvis var det en omfattande brand då det brann ut genom gavelspetsen i ena änden på vinden, säger Tommy Fors, insatsledare på räddningstjänsten, och förklarar att huset är format som ett T.

– Det var mycket värme och det var rök i hela vinden. Men vi fick ner värmen ganska snabbt och det blev ingen spridning vidare utan elden höll sig till ena änden av huset, säger Tommy Fors.

Elden förstörde dock gaveln och takkonstruktionen på den eldhärjade delen.

– Det är svåra brandskador på den delen av huset men övriga huset har klarat sig ganska bra från brand- och vattenskador, säger Tommy Fors.

Branden var släckt när tidningen pratade med Fors vid 23.30. Räddningstjänsten jobbade sent under kvällen med att säkerställa att det inte var några glödbränder i konstruktionen samt hjälpa de boende att rädda föremål från huset.

Vid midnatt skulle bemanningen på plats dras ner till två personer som skulle vara kvar till morgonen för att efterbevaka.

Brandorsaken är i nuläget oklar men polisen misstänker inte något brott.

Annons