Den 7 juni smäller det. Då drar sommarens första danskväll igång på Vallsjöbadens dansbana.

Dansprogrammet 2017

7/6 Claes Lövgrens

14/6 Skåningarna

21/6 Towe Wideberg & Janssons

28/6 Donnez

5/..

Dansprogrammet 2017

7/6 Claes Lövgrens

14/6 Skåningarna

21/6 Towe Wideberg & Janssons

28/6 Donnez

5/7 Fernandoz

12/7 Mats Bergmans

19/7 Matz Bladhs

26/7 Thos Görans & Agneta

2/8 Holidays

9/8 Bob Stevens

16/8 Wizex

23/8 Streaples

30/8 Micke Ahlgrens

Men innan man kan släppa in de 200-500 personer som brukar dyka upp finns det en del underhållsarbete som måste göras.

Bland annat har dansgolvet blivit en dryg halvmeter kortare än ifjol.

— Det är en del av golvet som inte har varit riktigt skyddat mot regn. Nu har det ruttnat undertill, så vi har fått såga bort drygt 50 centimeter för att inte hela golvet ska bli förstört, berättar Bengt Erixon.

Den senaste månaden har frivilliga från IOGT-NTO, som driver Vallsjöbaden, gjort allt från att rensa hängrännor, spola taket och fixa till bangolfbanan.

Annons

— Det är alltid mycket som måste göras innan sommarsäsongen börjar, förklarar Bengt Isaksson, ordförande i IOGT-NTO i Vetlanda.

Dans och räckmackor

Visserligen har dansbanan redan invigts av Höglandets kulturella dansförening, men det är först den 7 juni som säsongen börjar på riktigt. Då öppnar serveringen med sina populära räkmackor, och sommarens första orkester, Claes Lövgrens, står på scen.

— Dansorkestrarna nästan sliter i oss för att få komma hit och spela. Dels för att det är en så vacker plats, men också för att det alltid är så trevlig stämning här, säger Bengt Isaksson.

Vissa av danskvällarna kommer IOGT-NTO även att bjuda på alkoholfri förtäring, något som var väldigt uppskattat förra året.

— Det här är ju en alkohol- och drogfri anläggning, och vi vill visa att det finns många riktigt goda alternativ till alkohol, säger Bengt Isaksson.

Skoj för barnen

Under 30 onsdagskvällar, från den 7 juni till den 30 augusti, kommer det att vara dans i Vallsjöbaden. Men programmet utlovar mycket mer än så.

— Bland annat har vi ju söndagsunderhållningen som alltid är populär. I år kommer bland annat Ehrling Lundberg och Mona G att uppträda. Sen har vi även två cirkusdagar för barn, där man får lära sig lite tricks av riktiga cirkusartister. Och på midsommarafton blir det trolleri och dans och lekar kring midsommarstången, berättar Bengt Isaksson.