SPEEDWAY Elit Vetlanda rustar för att försvara SM-guldet.

Under torsdagen blev det klart att ryske stjärnan Emil Sayfutdinov har förlängt kontraktet med 1+1 år och att Magnus Karlsson gästas in från allsvenska Örnarna.

ELIT VETLANDAS TRUPP 2015

Ordinarie förare: Tai Woffinden 2,132, Jaroslaw Hampel 1,934, Emil Sayfutdinov 1,736, Tomas H Jon..

ELIT VETLANDAS TRUPP 2015

Ordinarie förare: Tai Woffinden 2,132, Jaroslaw Hampel 1,934, Emil Sayfutdinov 1,736, Tomas H Jonasson 1,694, Bartosz Zmarzlik 1,640, Peter Ljung 1,309, Nicolai Klindt 0,906.

Gästförare: Jacob Thorssell 1,055, Magnus Karlsson 0,872, Kenny Wennerstam 0,500.

Extraförare: Johan Jensen 0,500, Oskar Thulin 0,500, Filip Hjelmland 0,500.

– Att få behålla Emil är viktigt av flera skäl. För det första är personligheten, myten runt omkring honom, väldigt smart. Vi har sponsorer som tycker att han är en väldigt intressant förare, säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand och fortsätter:

– Vetlanda har alltid varit bra på hemmaplan. Problemet har i så fall varit när vi kör borta. Emil Sayfutdinov är en fruktansvärt viktig förare på bortaplan med sin kapacitet.

Elit Vetlanda har nu fyllt samtliga platser i truppen inför nästa säsong.

– Jag skulle inte vilja byta ut en enda av de här förarna i dagsläget. Vi är otroligt nöjda med den här truppen, säger Wirebrand.

Lagbygget är avsiktligt en mix mellan världselit och lokala inslag. Wirebrand hymlar inte med att han gärna släpper fram de svenska förarna.

– Jag önskar att vi hamnar i en position där vi är så starka att vi kan köra med Tomas, Peter, Jacob och Kenny. Vi vill visa både vår publik och svensk speedway att vi satsar på våra svenska förare.

Bakom de förare som Mikael Wirebrand nämner finns också en rad unga talanger – där Johan Jensen just nu är den som anses vara närmast att få testa på elitserien.

– Vi vill skapa utrymme för att låta de här unga förarna få chansen att slå sig in och visa att de ska vara med på högsta nivån, säger Wirebrand som också fått beskedet att Vetlandakillen Andreas Runesson har bestämt sig för att inte köra speedway 2015.