Robin Didrik Sjöblad (tidigare Sandström) har fått vänta hela våren och sommaren på sin debut i MVFK–trjöjan. I toppmötet mot Eneby BK var det äntligen dags efter närmare sju månaders skadefrånvaro.

Matchfakta

Myresjö/Vetlanda FK–Eneby BK 1–0 (0–0)

Mål, Myresjö/Vetlanda: Elmedin Kvrgic.

Matchfakta

Myresjö/Vetlanda FK–Eneby BK 1–0 (0–0)

Mål, Myresjö/Vetlanda: Elmedin Kvrgic.

Då höll Myresjö/Vetlanda nollan för andra matchen i rad och ordnade tre livsviktiga poäng i toppstriden.

– Det var skönt. 1–0 segrar är alltid viktigt att få med sig. Det är alltid bra att hålla nollan, säger Robin Didrik Sjöblad.

Debutanten hade själv en stor del i den segern. Tillsammans med Viktor Lager i mittlåset samt Glenn Lennartsson och Albin Johansson på ytterbacksplatserna fredade Sjöblad Myresjö/Vetlandas mål utan några större farligheter.

– Det kändes stabilt. Tycker vi lyckas hålla ihop det bra och de får inte så många lägen. De är starka på fasta situationer men annars har vi bra koll på dem, säger Sjöblad.

Hur kändes det för egen del, det måste vara efterlängtat att få spela matcher igen?

Annons

– Ja, det är skönt. Sen stämmer väl inte allting riktigt så man får försöka spela lite enklare. Nu försöker man väl lite mer än vad man kan än så länge. Det gäller att få igång tempot.

Några problem med tempot syntes dock inte på planen där Sjöblad vann luftduell efter luftduell mot Eneby–anfallarna.

– Jag ska vara stark på huvudet. Det är väl anledning till att han (Fredrik Hult) har med mig. Men det kändes bra tycker jag, säger han.

Myresjö/Vetlanda var det laget som skapade mest framåt genom matchen men utdelningen dröjde fram till den 80:e minuten. Då hittade Elmedin Kvrgic rätt efter ett fint inspel från inhopparen Albin Karlsson.

– Det är ett ihärdigt arbete som gör det. Det gäller att hitta lägena och inte ha panik. Det kommer alltid lägen, sen så har vi ett par pigga inhoppare som kommer in och gör det bra också, säger Sjöblad.

Hur mycket stärker det här er, Eneby var ändå seriens målfarligaste lag inför den här omgången och en stor toppkonkurrent?

Det är klart det stärker. Nu är det bara hoppas det går rätt för oss i omgången också. Det är en rolig serie det här när det är så jämnt.

Utöver försvaret så gjorde även Alexander Zier en stark match på det centrala mittfältet.

Myresjö/Vetlanda ligger nu trea i tabellen med en match mindre spelad. Redan på onsdag kan MVFK kliva upp på kvalplats då de gästar IFK Motala.