Smålands Dagblad

Annons

Det kan hända med kvarteret Ärlan

Det kan hända med kvarteret Ärlan

Saluhall, skola, bostäder eller kanske ateljé? Idéerna som kommit till kommunen i frågan vad som bör hända med kvarteret Ärlan är många.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker

Bättre primärvård, billigare seniorbusskort eller bygga ut den regionala tillväxten. Vad vill politikerna i Region Jönköpings län satsa på, egentligen? Nu presenterar vi en politiker från varje parti - som svarar på tre korta frågor.

Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

En kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Stockaryd under tisdagens förmiddag. Senare under kvällen anhölls två män, skäligen misstänkta för för mord.

Kvarteret Ärlan kan bli nav för Nässjö lärcenter

Nässjö lärcenter får all sin verksamhet samlad till kvarteret Ärlan. Det är huvudspåret för det centrala kvarterets utveckling när det behandlas av kommunstyrelsens utskott 1 på tisdag nästa vecka.

Rockiga band intar popscen

The Quill och Insonika är banden på torsdagens Pop i sommarnatt. Oscar Flanagan lovar ett framträdande med musiker som älskar att stå på scenen.

Mordåtalad ska ha mordhotat förr enligt åtal

Mannen som nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök i Vetlanda har tidigare agerat aggressivt. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha tagit strupgrepp och använt kniv mot kamraten som han stundtals fick bo hos. Detta enligt åtalet som kom på tisdagen.

Hållbar glass från hagen till magen

Eva Ek och Hans Ahlström driver omtyckta doldisen Ryssbyglass. Tillsammans med några andra lokala lantbrukare skapar de råvarorna till den klassiska gräddglassen som vispas ihop på gården.

Överförmyndarnämnden försvinner inte från Sävsjö

Efter Landsbygdspartiets kritik mot en gemensam överförmyndarnämnd försvarar nämnden beslutet. Bland annat poängterar man att det står i beslutet att det ska fortsätta finnas en lokal förankring och att man även fortsättningsvis kommer ha öppet för möten i Sävsjö.

Tonårspojke åtalas för sexuellt ofredande av medelålders kvinnor

En pojke åtalas för sexuellt ofredande. Pojken, som fortfarande är omyndig, ska ha skickat bilder med sexuellt innehåll till fyra kvinnor, varav ett par varit hans lärare då han var yngre.
Artikel 2 av 9
De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker
Tillbaka till startsidan