Den 8 juni går ridån upp för årets sommarrevy på Femtinge Teater: ”Logshow Deluxe”.

— Det blir en fullspäckad show med glitter, glamour och fötterna i myllan. Precis som det ska vara på Femtinge Teater, säger Linda Elaine Byman som driver Femtinge Teater tillsammans med Hans-Åke Andersson.

Det är fjärde sommaren som det bjuds på teater på logen i Femtinge. Nytt för i år är dock att det bjuds på dubbelt så mycket teater som tidigare.

— Vi har fått förstärkning av Elin och Mats Sandelius från produktionsbolaget Sandelius kultur och nöje. Så nu är vi fyra aktörer på scen, berättar Linda Elaine Byman.

Goda vänner

Aktörerna lärde känna varandra när de arbetade på Astrid Lindgrens Värld 2001, och sedan dess har banden bara stärkts.

— Elin och Mats är etablerade inom Revysverige. Elin har stått på revyscenen i över 15 år, och Mats har regisserat en rad revyföreställningar i landet, och har varit regissör på Dramaten, berättar Hans-Åke Andersson.

Annons

Idén om att de båda kulturbolagen skulle göra en gemensam show är något man har funderat på länge, men det är först nu allt har klaffat.

— Det känns jättekul att få jobba ihop tillsammans på detta unika ställe, säger Elin Sandelius och tittar mot logen där Femtinge-scenen bara står och väntar på att repeteras på.

Större möjligheter

Och repteras ska det, men först ska programmet sättas.

— Just nu har vi massor av idéer som ska kokas ihop till två fantastiska akter. Så vi har lite jobb framför oss, men med dubbelt så många aktörer har vi både större variation och större möjligheter, säger Linda Elaine Byman och får medhåll från Mats Sandelius.

— Femtinge Teater är unik, och det känns jätteroligt att få vara en del av det i sommar, säger han.

Många av sketcherna skriver aktörerna själva, och aktörerna utlovar ett brett smörgåsbord med igenkänningshumor och sketcher om människor, relationer, livet och förväxlingar.

— Det ska bli roligt att få roa publiken på Höglandet och södra Sverige ytterligare en sommar, säger Hans-Åke Andersson.

14 föreställningar

Premiären för ”Logshow Deluxe” är den 8 juni och totalt bjuds det på 14 föreställningar under sommarens tre månader. Nytt för i år är att man även kan köpa biljetter via nätet.

— Vi har redan över 200 bokade biljetter, vilket är jätteroligt. Vi har alltid en härlig publik, och det är vi väldigt glada för. Utan publik blir det ingen show, säger Linda Elaine Byman.