Tranås Bois inledde World Cup med att förlora mot länsrivalen Skirö med 3-2 på fredagseftermiddagen. Efter det rullade det på med förlust efter förlust för laget som trots fyra förluster i gruppspelet var nöjda med prestationen.

- Absolut, vi är mer än nöjda. Vissa av lagen var ju en bra bit över vår kapacitet men vi gör ändå bra matcher hela tiden och vi fick faktiskt en hel del beröm för vårt spel efter matcherna, säger lagets tränare Benny Gransing när han summerar lagets helg.

Det slutade dock i dur för Tranås. I turneringens sista match lyckades laget vinna över Söråker och därmed undvika sistaplatsen i World Cup. Istället blir laget nu nia.

- Ja, det var skönt för tjejerna att få vinna. Det förtjänade de. Det ger ju en bra energikick inför säsongsstarten också så det var kul.

För Skirö blev det en nästintill identisk turnering som för Tranås. Förutom vinsten i första matchen mot just Tranås så blev det idel förluster fram till sista matchen där det blev seger mot Sudet och en sjundeplats i turneringen.

- Ja, vi börjar med en seger och avslutar med en seger. Annars är vi rätt nöjda med helgen. Om vi räknar bort matchen mot Sandviken sm är en katastrof så gör vi många bra matcher mot bra motstånd. Det är något vi ska ta med oss till seriespelet, säger Skirös tränare Jonas Nilsson.