Det säger i en kort kommentar kommunstyrelsens ordförande, Anna-Carin Magnusson (S), och samverkanskollegan Ann-Cathrin Gunnar (C).

"För oss är det en ledstjärna att hålla dialog och och nå samförstånd" säger Samverkan Nässjö-kollegorna Anna-Carin Magnusson (S) och Ann-Cathrin Gunnar (C).
Foto: Christer Undfors

– Att tala om det som löjeväckande får stå för Sverigedemokraterna och Lennart Forsberg. För oss är det en ledstjärna att hålla dialog och och nå samförstånd, avslutar de båda politikerna kommentaren.

Bakgrunden till deras kommentar är att Lennart Forsberg (SD) hade en bestämd åsikt om Nässjö kommuns strategi vid en så kallad tvist.

"Det får nästan anses vara löjeväckande att ta till ett sådant instrument som skiljenämnd istället för allmän domstol" dundrade Lennart Forsberg med anledning av att kommunledningen hellre väljer skiljenämnd än en domstol vid tvist.

Anna-Carin Magnusson och Ann-Cathrin Gunnar hade dessförinnan förklarad Nässjö kommuns strategi i den aktuella frågan.

Lennart Forsberg hade tidigare, i kommunfullmäktige, propagerat för att kostnaden kan bli högre i ett skiljeförfarande än om frågan avgörs i domstol.

Annons

"Det kan han ha rätt i", sade Magnusson, men sade samtidigt "att få en dom avkunnad i domstol kan ta betydligt längre tid. Tvister mellan organisationer är inte prioriterade framför människor".