Erik Karlsson är redo för sin sjätte NHL–säsong. En säsong som superstjärnan går in i som Ottawa Senators nye ledare, Karlsson har tilldelats ämbetet som lagkapten för den kanadensiska huvudstadens ishockeylag.

I fjol missade laget slutspel, det är något Karlsson ser som en engångsföreteelse. Nu siktar han och laget på att åter få spela om den åtråvärda Stanley Cup-pokalen.

– Det känns som att vi har ett tillräckligt bra lag för att nå slutspel och vår försäsong har känts riktigt bra, berättar Karlsson för tidningen.

Hur ser laget ut, vilka nyförvärv tror du kommer att göra störst skillnad på isen?

– Det känns som att de värvningarna som vi har gjort har varit riktigt bra för oss som lag.

– Förhoppningsvis kan alla hitta kemin direkt från start.

Säsongen 2011/2012 utsågs Karlsson till NHL:s bäste back och belönades med utmärkelsen ”Norris Trophy”. Enligt flera olika spelbolag och experter rankas Karlsson högt, som kandidat, till utmärkelsen inför säsongen som kommer. Det är inte något som Landsbrosonen själv går runt och tänker på.

– Nej, inte alls. I år handlar det för oss om att ha ett bättre år än förra året.

– Individuellt så vill jag bara känna mig bättre än vad jag har gjort innan, förklarar Karlsson.

Hur har det känts för dig personligen under försäsongen?

– Det har känts bra, jag känner mig redan bättre än vad jag gjorde under hela säsongen förra året.

Tidigare säsonger har du haft väldigt mycket istid, hur förbereder du dig under en matchdag för att orka spela upp emot 30 minuter per match?

– Det är svårt att förklara. Jag har mina rutiner som jag gör för att hålla mig i form under en hel säsong, förklarar Karlsson.

Senators superback svarade förra säsongen för smått otroliga 74 poäng på 82 matcher. I och med det vann han backarnas poängliga i överlägsen stil. Karlsson har också bra koll på vilka som, för honom som back är svårast att försvara sig emot. På frågan, vilken spelare som är svårast att möta som back svarar han:

– Sidney Crosby eller Jamie Benn i Dallas, båda är stora och otroligt skickliga, förklarar Karlsson.

Vilken målvakt är svårast att göra mål på?

Henrik Lundqvist är riktigt bra. Och jag har oftast problem att hänga den på honom. Men när jag väl gör det så ser jag till att han inte glömmer det, haha, berättar Karlsson.

Erik Karlsson har Boro/Vetlanda som moderklubb. En klubb som han följer sporadiskt mellan sina egna matcher. Karlsson berättar också att han följer flera olika lag runt om i Europa.

– Jag följer Boro lite grand. Jag brukar kolla var de ligger i tabellen och lite så. Jag har fortfarande vänner som är kvar i föreningen och jag snackar med dem i bland om hur det går och sådär.

– Annars så följer jag väl Frölunda och några andra lag i Europa där jag har polare som spelar.

Har du något råd till unga hockeyspelare som följer dig och drömmer om NHL, eller kanske något tips på vägen?

Spela hockey för att det är kul inte för att du måste. Jag är 24 år i dag och tycker fortfarande att det är lika kul som det var när jag själv var 10 år.

NHL