Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson har under några år haft föreställningar i samband med julbord, bland annat på Ljunga Park och Östanå Wärdshus i Vetlanda. I år kommer de att hålla till på Vrigstad Värdshus där de gör sex julshower under tre helger, med start nästa helg.

— Det blir en fartfylld, varm och glad julshow. Det blir gästkaraktärer som kommer med glada julhälsningar, stand up och sång. Jag sjunger 50- och 60-talsinspirerad musik och även några jullåtar, berättar Linda Elaine.

Kända karaktärer

Julbordsgästerna kommer bland annat att få träffa Anita och Televinken, och en norsk vandrare som gått vilse. Bamse berättar om julen på Höga Berget, och så kommer jultomten.

Annons

— Vår tomte är en känd smålänning, men vem det är blir en överraskning, säger Linda Elaine hemlighetsfullt.

Hon menar att varje föreställning blir unik eftersom publiken är unik. Repertoaren är densamma, men att det ändå kan bli på lite olika sätt.

— Vi har ju en väldigt utåtagerande teater och då kan det födas alla möjliga spännande saker, säger Hans-Åke.

Föreställningen går i två akter, med en paus för att gästerna ska kunna fylla på tallrikarna.

— Vi vill ha ett julbord där man kan umgås och njuta av maten och underhållningen, säger värdshusägaren Svante Stenervik.

Han berättar att det bjuds på ett traditionellt julbord med upp till 115 olika matsorter att välja på. Svante vill också slå ett slag för familjejulborden dit tomten kommer och det finns pysselverkstad för barnen.

Jul