Inför årets säsong har Svenska ishockeyförbundet förändrat upplägget för den klassiska distriktsturneringen. Nytt för i år är att både killar och tjejer deltar i turneringen, som är för spelare födda 2004.

– Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar, har Olof Östblom, tävlingschef för Svenska ishockeyförbundet, sagt tidigare.

Smålandslagets flickor kommer att förbereda sig i Oskarshamn kommande helg. Då finns tre spelare från HA74 med. Det rör sig om målvakten Ida Henriksson samt utespelarna Tilde Elmersson och Lovisa Salomonsson. Även Tranås AIF:s målvakt Thilia Wahlberg är uttagen.

Tjejernas gruppspel spelas sedan i Västergötland 20-22 september.

På pojksidan finns är följade spelare från Höglandet med i truppen: Edward Pfeffer, HA74, Edvin Nilsson, Tranås AIF, Viggo Burenby, Tranås AIF, och Max Forsell, Nässjö HC. Dessutom är de Tranåsfostrade HV-spelarna Hugo Fransson, Filip Rosell och Egor Polin med i laget, precis som den Boro-fostrade HV-spelaren Alexander Suzdalev.

För killarna väntar förberedelser i Vida Arena 24-25 augusti innan kvalgruppspelet inleds på Gotland 6-8 september.

Slutspelet för både pojkar och flickor avgörs i Dalarna mellan 31 oktober och 3 november.

Annons