Mellan tisdag och fredag har ett gäng ledare från kyrkorna i Nässjö fått ha roligt tillsammans med alla barnen.

— Har ledarna kul, har barnen kul, tänker vi, säger Frida Igefjord som är en av ledarna och är med och anordnar det hela.

”Söker förebilder”

Varje dag har det kommit ett femtiotal barn som redan på måndagen kom förbi på ledarnas samling och berättade att de skulle vara med.

— De frågar redan efter höst- och vinterkul, berättar Rebecka Hoxha Frohm och menar att de märker ett behov av en sådan här händelse på sommaren.

Annons

Det är inte alla barn som har något att göra på sommaren och i år la de istället sommarkul i slutet av sommaren. Anledningen är att det är mycket läger och många är på semester i början. Även något kul på andra delar av året önskar Rebecka att de skulle kunna ha.

— Barnen söker förebilder och vi vill bygga relationer, säger Frida.

De åt gammal fil

På dagarna har de lekt mycket lekar med barnen som är mellan sex och tolv år gamla. Eftersom dagen bjöd på fint väder, utan regn, skulle de leka leken där vatten transporteras i plastmuggar mellan barnen.

— Vi får passa på när det är soligt, blir de inte blöta av regn får vi ju blöta ner dom, säger Rebecka

När barnen har lekt klart, är det ledarnas tur, i ledarduellen. På avslutningsdagen skulle en ledare mata en annan ledare med gammal fil.

— Den som äter finast vinner, förklarade Rebecka innan duellen startade och barnen började bubbla av skratt när filen spred sig i ansiktet på ledarna.

Barnmöte avslutar

Sommarkuls fredag avslutades, likt de andra dagarna, med barnmöte i partytältet som var uppsatt på gräset. Där höll ledarna i ett bibeldrama och tillsammans med barnen sjöng och dansade de, vilket blev fullt ös.

— De känner igen många av sångerna och rörelserna, medger Frida som har haft ett större ansvar för just barnmötena.