Det har varit på gång ett tag – och nu är det officiellt. Nässjö HC avancerar uppåt i seriesystemet.

Eftersom att NHC var den bästa tvåan i samtliga kvalserier belönas man nu med en plats i hockeytvåan.

Det beskedet nådde klubben under tisdagsförmiddagen.

– Vi har haft det på känn ett tag men det är en enorm glädje nu när det är klart, säger Nässjö–tränaren Kjell Bergsten.

Snabbt tillbaka

Därmed lyckades Nässjö HC med bedriften att studsa tillbaka direkt efter degraderingen förra vintern.

Sejouren i hockeytrean blev bara ettårig.

– Jag tycker att vi har spelat en bra hockey den här säsongen och förtjänar platsen. Nässjö har en bra ungdomsverksamhet vilket också känns tryggt. Det är på minst den här nivån som Nässjö ska vara, säger Kjell Bergsten.

Känner sig redo

NHC–tränaren blev nyligen klar för en fortsättning i klubben. Nu börjar hans arbete för att etablera Nässjö i hockeytvåan igen.

Annons

– Vi kommer att sikta på att bli ett bra division 2–lag och det tror jag att vi kommer lyckas med. Tittar man på alltrean och kvalet så var det många som sa att det var den bästa alltrean på väldigt länge, och kvalserien likaså, säger Bergsten.

Nässjö HC har redan kommit en bra bit på vägen med lagbygget för nästa säsong. Beskedet om spel i Hockeytvåan gör dessutom det fortsatta arbetet betydligt enklare menar Bergsten.

Nässjöprägel

Samtidigt är han noga med att poängtera att klubbens målsättning med att bygga laget kring Nässjökillar står fast.

– Nässjö HC har den fördelen att de har tagit fram många bra spelare. Det finns mycket spelare där ute i division 2 som har spelat i Nässjö, säger han och fortsätter:

– Vår målsättning är att fortsätta jobba med spelarutveckling och vi vill bygga laget till stora delar på killar som kommer härifrån.

Kände glädje

Nässjö HC–tränaren är övertygad om att det var en av anledningarna till vinterns framgångar.

– Vi har haft jättegod stämning i laget. Killarna tyckte det var roligt att spela och de kände glädje. Såna saker är mycket viktigare än man tror, säger han.

Kommer ni köra vidare med samma spelidé nu när ni tar ett kliv upp eller kommer ni ändra något nu?

Vi ska bygga vidare på den spelidén vi hade. Vi vill spela en modern offensiv hockey och ta kommandot i matcherna. Att backa hem och spela sarg ut är inget som utvecklar spelarna.