Smålands Dagblad

Annons

Grundskolechefen har slutat - Skolchefen: "Vi tänkte olika."

Grundskolechefen har slutat - Skolchefen: "Vi tänkte olika."

Vetlanda kommun söker nu efter en ny grundskolechef till kommunen, då tidigare grundskolechef Helene Jonsson avslutat sin tjänst.
– Vi var överens om att hon skulle gå vidare, säger Eva Gustafsson, skolchef på Vetlanda kommun.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

En kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Stockaryd under tisdagens förmiddag. Senare under kvällen anhölls två män, skäligen misstänkta för för mord.

Kvarteret Ärlan kan bli nav för Nässjö lärcenter

Nässjö lärcenter får all sin verksamhet samlad till kvarteret Ärlan. Det är huvudspåret för det centrala kvarterets utveckling när det behandlas av kommunstyrelsens utskott 1 på tisdag nästa vecka.

Mordåtalad ska ha mordhotat förr enligt åtal

Mannen som nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök i Vetlanda har tidigare agerat aggressivt. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha tagit strupgrepp och använt kniv mot kamraten som han stundtals fick bo hos. Detta enligt åtalet som kom på tisdagen.

Hållbar glass från hagen till magen

Eva Ek och Hans Ahlström driver omtyckta doldisen Ryssbyglass. Tillsammans med några andra lokala lantbrukare skapar de råvarorna till den klassiska gräddglassen som vispas ihop på gården.

Överförmyndarnämnden försvinner inte från Sävsjö

Efter Landsbygdspartiets kritik mot en gemensam överförmyndarnämnd försvarar nämnden beslutet. Bland annat poängterar man att det står i beslutet att det ska fortsätta finnas en lokal förankring och att man även fortsättningsvis kommer ha öppet för möten i Sävsjö.

Tonårspojke åtalas för sexuellt ofredande av medelålders kvinnor

En pojke åtalas för sexuellt ofredande. Pojken, som fortfarande är omyndig, ska ha skickat bilder med sexuellt innehåll till fyra kvinnor, varav ett par varit hans lärare då han var yngre.

24 Karat-utredningar läggs ned

Polisutredningarna om bedrägeri mot tandläkarkliniken 24 Karat i Sävsjö läggs ned. Detta bekräftar Polisens förundersökningsledare bedrägeriavdelningen i Jönköping som inte kan bevisa att brott har begåtts.

Nässjöbo blev lottomiljonär

Sverige har fått 44 nya lottomiljonärer. En av dem bor i Nässjö.
Artikel 2 av 9
Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död
Tillbaka till startsidan