Tai Woffinden var en storslagen värvning för Elit Vetlanda inför säsongen 2014 och den heltatuerade britten levde snabbt upp till varenda förväntning som fanns på honom.

Han inledde sejouren med två raka SM-guld med klubben innan 2016 blev en något tyngre säsong – precis som för hela laget.

Däri ligger också grunden till varför han den här säsongen kör för Masarna istället.

– När jag bestämde mig för att lämna Vetlanda fanns det inga ”hard feelings” från något av hållen. Jag kände att jag hade kört fast lite och behövde förändra någonting.

Hur menar du?

Annons

– Jag hade problem att köra in poäng på banan i Vetlanda men lyckades bra när vi körde bortamatch. Så kan det ju inte vara, utan det ska ju vara tvärtom. Så för min egen karriärs skull kände jag att det läge att hitta på något. Jag valde Masarna men det betyder inte att jag inte kommer komma tillbaka till Vetlanda i framtiden. Här i Masarna kommer jag ta ett år i taget och vi får se vad som händer framöver.

Redan i elitseriens andra omgång ställdes han mot sitt förra lag.

– Det var kul att se (Fredrik) Staaf och (Mikael) Wirebrand och några av mekanikerna från förra säsongen. Kul att prata lite med dem igen och vem vet hur framtiden mellan oss ser ut.

Var det speciella känslor för dig inför den här matchen?

– Nja, det kan jag inte säga. Masarna är mitt lag nu och jag gör allt för dem.

Men det är ändå inget snack om att Tai Woffinden, åtminstone inför och efter matchen, har en hel del känslor på andra sidan av depån också.

– Ja, herregud. Jag körde ju där tre säsonger. Jag bär med mig Vetlandas supportrar i hjärtat och alla där tog verkligen hand om mig. Jag har inget ont att säga om någon i klubben. Micke (Wirebrand), Fredrik (Staaf) och Bosse (Wirebrand).., när man har sådana människor omkring sig blir det här mycket mer än ett jobb. Det handlar om vänner för livet.

Har du mycket kontakt med dem fortfarande?

– Bosse kan jag fortfarande ringa en gång ibland för att snacka. Jag ringde han inför GP-tävlingen i Slovenien och frågade om han skulle dit och om vi i så fall kunde träffas och umgås lite. Men han var upptagen med golf, han är visst ofta det nuförtiden har jag hört, säger Woffinden och skrattar.

Tai Woffinden förväntas i vanlig ordning tillhöra seriens bästa förare i både Polen och Sverige. Dessutom har han som mål att köra hem guldet i GP-serien. Sedan längtar han även till efter säsongen, i november, då han blir pappa.

– Det känns helt fantastiskt, säger han.