Sävsjölaget HA74 fick en bra start på alltvåan då det blev seger hemma mot Trollhättan i premiären, men i den första bortamatchen gick det sämre. Mörrum vann med 3–0 efter att ha gjort ett mål i varje period.

Matchfakta

Mörrums Gois IK–HA74 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Mål, Mörrum: Fredrik Edvardsson, Hamp..

Matchfakta

Mörrums Gois IK–HA74 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Mål, Mörrum: Fredrik Edvardsson, Hampus Melèn, Aaron Sullivan.

Publik: 467.

– Resultatet speglar inte matchen. Vi gör en rätt bra match, men sätter inte chanserna. Vi skapar mycket men det är det slutgiltiga som saknas, säger HA74:s tränare Niklas Brännström.

Mörrum tog ledningen i powerplay efter 17.49 i den första perioden, gjorde 2–0 efter 4.01 i andra, och stängde sedan matchen med ett mål i tom kasse sedan gästerna plockat ut målvakten. Sista målet kom när det var drygt en och en halv minut kvar av den tredje perioden.

– Vi hade ett fem mot tre i mitten av första och hade velat göra ett mål där. Sedan får vi jaga och vi gör många bra saker men det vill sig inte riktigt. Det handlar mycket om vilja i de här matcherna, med spel på små ytor, fortsätter Brännström, som ger extra beröm till kedjan med Gustav Borglin, Marcus Von Der Geest och Robin Carlsson, samt målvakten Calle Josefsson.

HA74 möter närmast Mjölby i Sävsjö på söndag.