Ja, listan kan göras lång över allt vi vill och vi kan säkert tävla om vem som vill det mest och snabbast. Samtidigt som vi jobbar intensivt för att realisera det vi redan vet att många strävar efter måste vi, tillsammans, vara kreativa och komma på nya idéer. Idéer som gör både att Nässjöbor stannar kvar, men även lockar nya kommuninvånare. Goda idéer som förbättrar vår stad ska förverkligas och vi måste alla hjälpas åt.

Jag vill införa och vara delaktig i att arrangera Nässjödagen som skapar kännedom om och stolthet över vår kommun som gör fler Nässjöbor till ambassadörer för kommunen. En årligen återkommande dag med syfte att skapa intresse och motivation för att flytta hit, att genomföra dialoger och inhämta kommuninvånarnas synpunkter inom olika fokusområden, att erbjuda företag, föreningar med flera att presentera sin verksamhet för nya målgrupper. Dagen ska självklart avslutas med fest på Stortorget med stadens restauranger som serverar mat och lokal underhållning.

En annan idé jag skulle vilja förverkliga är Nässjö som GenPep-kommun. Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Tillsammans med politiker, företag och eldsjälar vill jag starta kampanjen ”Upp och hoppa Nässjö!” Inom ramen för kampanjen kan ett Fritidsbibliotek öppnas som lånar ut sport- och fritidsprylar. Där ska man kunna man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines och mycket mer. Kompis med kroppen där lokal handlare tar emot klasser som får provsmaka och få lära sig om nyttan med att äta frukost och hur mycket frukt och grönt man bör äta per dag. Special Olympics School Days med idrottsdagar i särskolan där eleverna får träffa de lokala idrottsföreningarna och introduceras till idrotten på ett enkelt och roligt sätt. Släpp luren, gå ut naturen, Sveriges piggaste klassrum.

Annons

Även listan över kampanjteman kan säkert göras lång. Kom igen nu Nässjö, låt hjälpas åt! Ingen politiker och inget parti kan göra allt ensam. Med gemensamt engagemang kan vi se till att Nässjö förbättras, förnyas och blir en ännu attraktivare kommun att bo och leva i.

Ann-Charlotte Ekman Hellman

Moderaterna Nässjö