SPEEDWAY Att Jaroslaw Hampel är en av världens främsta speedwayåkare är få som kan säga emot.

Den senaste tiden har han varit ur form.

Men bortsett från en svag insats i Kumla, där han bara körde in två poäng, plockar man oavsett hur formen är ändå mellan sex och åtta poäng om man heter Jaroslaw Hampel.

– Jag skulle verkligen vilja ligga på den här nivån i varje tävling, säger Jaroslaw Hampel.

Han körde in 12+1 poäng i går och gjorde sin resultatmässigt bästa match sedan han tog fullt i hemmapremiären mot Smederna.

– Men sådan är speedwayen. Det är helt omöjligt att vara på den absoluta toppen hela tiden. Det var ett litet tag där som det inte kändes riktigt bra och jag var tvingad att förändra en del både när det gäller cyklarna och mig själv, förklarar han.

Förutom förlusten i Kumla har Elit Vetlanda gått segrande ur samtliga matcher under Hampels ”formsvacka” och många kan nog inte låta bli att undra hur bra Elit Vetlanda blir när även Jaroslaw Hampel, som mot Västervik, är i kanonform.

– Jag skulle vilja hitta tillbaka dit jag var i början av säsongen. Men i dag kändes det åtminstone riktigt bra och jag fick till ett bra resultat. Förhoppningsvis gör det att självförtroendet kommer tillbaka och att jag kan hjälpa laget att nå ännu fler framgångar, säger han.

Lagledaren Fredrik Staaf var riktigt nöjd med Hampels insats:

– ”Jarek” har varit nere i en liten svacka men det här var ett steg i rätt riktning.