Smålands Dagblad

Annons

Herbert tjänar mer när habersättningen höjs

Herbert tjänar mer när habersättningen höjs

Den höjda habiliteringsersättningen ger lite mer i plånboken. Herbert Svensson slipper att ta av sin pension för att ta sig till den dagliga verksamheten.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Här finns kamerorna som fångar flest fartsyndare – se hela listan

I Jönköpings län finns fartkameror på 14 olika vägsträckor. Under 2017 registrerades totalt 9 418 överträdelser. Och antalet fartsyndare ser inte ut att minska i år.

Nackaföretag ska bygga skateparken

Nu har tekniska servicenämnden avgjort vilket företag, som får uppdraget att bygga upp skateparken utanför Sporthallen. Det blir Nord Skate & Entreprenad AB med säte i Nacka.

Barn bidrar med en kvarts miljon

Stina Engman är Nässjös nya toppsäljare. Hon har sålt majblommor för över 7000 kronor. Tillsammans med de andra barnen har hon dragit in en kvarts miljon.

Elisabeth och Patrick öppnar upp trädgården

Öppen Trädgård, som arrangeras av tidningen Land, är en sommartradition sedan lång tid tillbaka. Under söndagen var det återigen dags för trädgårds- och odlingsintresserade privatpersoner att öppna upp sina trädgårdar för allmänheten. Några som tog tillfället i akt var Elisabeth Fungby-Jönsson och Patrik Jönsson, som driver Högagärde fårgård.

Han gifte sig med fruns väninna: "Jag var väldigt öppen med vad jag har gått igenom"

En tragisk olycka och dödlig sjukdom, men också en lång varm vänskap. Det är några av pusselbitarna som ledde till att svenska Annika Lagerstrand Day och britten Rob Day föll för varandra.

Hultqvist: "Mbappé föddes för det här"

Det är klart att det skulle bli Frankrike.
Det är klart att det skulle bli Kylian Mbappé.
Ett försvars- och omställnings-VM tar slut.
Men en ny trend och ett nytt hopp har bara börjat sin väg.

Barnen fick röra på sig hela veckan

Mellan den 9 - 13 juli fick barn och ungdomar i kommunen ta del av ett helt gäng aktiviteter anordnat av IOGT-NTO i Sävsjö. Där fanns det ett tydligt fokus - att röra på sig.

Kyrkopolitiker tar time out: ”Det har blivit för mycket”

Hon var Socialdemokraternas toppnamn vid kyrkovalet förra året. Nu tar Anita Andersson time out från alla sina politiska uppdrag i Nässjö pastorat.
Artikel 2 av 9
Här finns kamerorna som fångar flest fartsyndare – se hela listan
Tillbaka till startsidan