32-åringen från Eksjö har inlett NHL-säsongen på ett fint sätt. Den förre HV-backen har sin vana trogen bidragit stort i Arizonas defensiv och så sent som i torsdags bröt han också en 94 matcher lång måltorka när han blev målskytt mot Vegas.

I slutminuterna i samma match fick han en puck på näsroten. Detta rapporterar hockeynews.se som uppger att smällen inte var värre än att Hjalmarsson fanns på isen igen i lördagens match mot Colorado.

Men då tog pucken på Hjalmarsson igen.

Ett hårt slagskott av Colorados Erik Johnson träffade Hjalmarssons vänstra ben och pucken tog så pass illa att Hjalmarsson fick avbryta matchen.

Enligt medierapporter fick backen lämna arenan i Denver med hjälp av kryckor. Nu verkar Hjalmarsson missa tisdagens match mot Winnipeg, och frånvaron kan bli längre än så. Enligt rapporter missar Hjalmarsson upp emot tre månaders spel.

–  Vi kommer att sakna Nik om han blir borta ett tag. Det är en tung förlust för oss. Men det såg inte ut att vara dag till dag, säger Rick Tocchet, coach i Arizona, enligt arizonasports.com.

Annons