Lukten var det som Ingmari Laago reagerade på, eller stanken snarare. När hon kom närmare containrarna såg hon en skalle och andra skelettdelar som hon tror kommer från ett får. Odören gör att hon misstänker att det fanns mer i en av containrarna. Det skriver hennes dotter Angelica Laago i ett mejl till redaktionen.

Reaktionerna mot nedskräpningen runt återvinningsstationerna har varit många. Angelica Laago bedömer att skelettet är rester efter en hemslakt.

Angelica Laago berättar att när hon själv var vid återvinningsstationen senast kom hon i samspråk med ett par som gick och plockade skräp. De berättade i sin tur att en anhörig till dem tagit bilen och följt efter en person. Han hade slängt av två kassar med burkar innehållande matrester bland annat. Mannen gick in vid en fastighet där intrycket var att soptunnan inte användes.

Ska vara städat

Miljöpartisten Rikard Salander besöker den aktuella återvinningsstationen ofta. Han bedömer att det blir ungefär en gång i veckan. I fredags ringde han till Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, eftersom han regerade på nedskräpningen.

Annons

— I dag när jag skulle slänga såg det ännu värre ut, säger Rikard Salander under onsdagseftermiddagen.

Han berättar att han ringde till FTI ännu en gång, och fick uppgiften att entreprenören skulle ha varit där under tisdagen och städat.

— Det finns inte en chans att de har gjort det, utbrister Rikard Salander.

— Det ser jätteilla ut. Jag upplever inte att det har varit så illa innan.

Bilder tagna i förra veckan och i onsdags visar att det i stor utsträckning är samma skräp som ligger kvar. Under torsdagen har platsen städats, men det finns fortfarande kvar skräp som lämnades kvar där redan i förra veckan. En tjock-tv och en kartong som rymt en grill hör till det.

Planerar interpellation

Rikard Salander berättar att han fick ett bra bemötande när han ringde till FTI.

— Hon var väldigt glad för att jag ringde, så hon ska ta det med företaget som städar.

Rikard Salander uppskattar initiativet från moderaten Urban Persson att ta upp det i styrelsen för Nässjö affärsverk. Miljöpartisten planerar också att gå vidare politiskt med nedskräpningen.

— Jag tänkte snickra ihop en interpellation till kommunfullmäktige, berättar han.