Teater, musik och riktigt gott kaffe. Nässjö teaterförening bjuder på ett dignande utbud. Först ut i höstens Musikcafé är proggens drottning Marie Bergman. Hon följs upp av både klassisk musik med Kerstin Jansson och folkliga toner med duon Hazelius Hedin.

Marie Bergman blev nyligen invald i , drygt 50 år efter debuten.
Foto: Pressbild: Lasse Englund

Proggens okrönta drottning

Efter att ha sjungit med Putte Vickman och Family Four under 60-talet inleddes Maries solokarriär. Hon har deltagit fyra gånger i Melodifestivalen och har tre gånger stått som segrare. Trots blandningen av jazz och schlager är det framförallt som proggartist Marie Bergman blivit känd. Hon är proggens okrönta drottning med hits som Ingen kommer undan politiken. I våras valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame, drygt 50 år efter debuten. Den 12:e september, det vill säga på onsdag kväll, kommer hon till Nässjö tillsammans med Lasse Englund för att spela på Musikcaféet.

Pjäsen Jord av Bruce Gooch spelas på Norra Sandsjö Bygdegård i september.
Foto: Pressbild: Magnus Johansson

Från gravallvar till gapskratt

Kerstin Arin från Nässjö Teaterförening är stolt över höstens utbud.

– Vi hade en workshophelg på Öland då vi tittade igenom hela vårt upplägg. Det finns en röd tråd i det vi gör, vi vill ha både allvar och skratt, förklarar hon.

Annons

Föreningens musikcafé är oerhört populärt och allt fler väljer att skaffa abonnemang.

– Vi har sålt många abonnemang nu, det är så roligt. Vi sålde med rabatt på torget nu i torsdags och det blev verkligen uppskattat, berättar hon.

Till höstens höjdpunkter hör pjäsen Jord av Bruce Gooch som spelas på Norra Sandsjö Bygdegård i september och superhyllade showen Shirley Valentine med tvåfaldiga guldbaggevinnaren Maria Lundqvist, som lockar till både tårar och rena gapskratt.

Hyllad succé med Maria Lundqvist i rollen som
Foto: Pressbild: Mats Bäcker