Det var gästerna som började klart bäst och tog välförtjänt ledningen efter drygt fyra minuter.

HV-backen Mattias Karlsson agerade tafatt i egen zon och gav nyförvärvet Jeff Tambellini fritt fram att sätta 1–0 för Växjö.

Från i stort sett ingenstans kom replikeringen från hemmalaget. Teemu Laine satte fart och med ett rappt handledsskott tryckte han upp pucken i Växjö-målvakten Cristopher Nihlstorps högra kryss.

Efter drygt 14 minuter bytte Växjö målvakt då Stefan Steen ersatte Nihlstorp som gick ut i omklädningsrummet.

Några fler mål blev det inte i den första akten utan Växjö fick, precis som i början av matchen, utdelning i inledningen av den andra. Efter en snabb kontring kunde Alexander Johansson pricka in sitt femte mål för säsongen och göra 2-1 för bortalaget.

Och efter knappt halva den andra perioden utökade Växjö sin ledning när Patrik Lundh hittade en lucka mellan benen på Gustaf Wesslau i HV-målet.

Gästerna nöjde sig inte med det och Jani Lajunen snodde åt sig pucken när Teemu Laine tappade balansen och gjorde 4-1 när återigen Wesslau lämnades ensam.

Jere Karalahti gav hemmalaget nytt hopp när han dundrade in pucken till 2-4 i powerplay efter 13.38 och bara sekunderna senare slog den reslige finländaren till igen - med ett nytt slagskott fram till 3-4.

HV hade också möjligheter till en kvitteringspuck men i stället utökade Växjö sin ledning - med fyra sekunder kvar av den andra perioden.

Och gästerna fortsatte att ånga på från start i den tredje perioden, gjorde två mål under de inledande 34 sekunderna och avgjorde definitivt matchen.

Jeff Tambellini gjorde sedan 7-3 och hann därefter med att missa en straff på inbytte HV-keepern Viktor Kokman.

Förlusten innebar HV:s tredje raka utan poäng.

SHL