När ska vi politiker börja få ha fritid? Eller måste vi acceptera att ta emot så mycket skit när vi inte ens tjänstgör som yrkespolitiker? Eller ska vi inte kunna ha ens ha fritid när vi ägnar väldigt mycket tid åt politiken? De flesta tycker säkert att vi ska ta så mycket skit som möjligt för folk tror att vi tjänar väldigt mycket pengar. I själva verket gör vi givetvis inte det. Jag kan gå ut med att jag får väldigt lite pengar för att jag är fritidspolitiker men jag skänker hela summan till hjälporganisationer. Givetvis gör jag inte det för att jag har min plats som politiker i Nässjö kommun, jag gör det för att jag har fått x antal röster i kommunen och fått plats i kommunfullmäktige, så jag vill ge tillbaka det till goda gärningar.

Men återigen ställer jag frågan, ska jag som brinner för fotbollen ta emot så mycket skit och påståenden när jag spelar fotboll, på grund av att jag är politiker? Det är ju trots allt min fritid, när jag är ute och dansar och har kul med mina vänner ska jag behöva höra när folk skriker ”miljöpartist, du borde inte vara här”.

Jag är politiker när jag tjänstgör, jag är inte heltidspolitiker, så när jag har fritid låt mig njuta av mitt privatliv och när jag är politiker låt mig njuta av min politiska karriär.

Mert Cimen

Gruppledare Miljöpartiet Nässjö Kommun

Annons

Styrelseledamot Grön ungdom Jönköpings län