Efter att ha läst en artikel i tidningen om en 91-årig man som inte kan få sin mat hemkörd till bostaden. Så nu frågar jag kommunen och eventuellt andra beslutsfattare följande. Vad sysslar ni med och hur tänker ni. Han är 91 år. Han har arbetat i hela sitt liv och stora delar därav i kommunens tjänst, men det var långt innan ni fanns till. Och som tack för detta efter alla år i kommunen tjänst så får han inte maten hemskickad utan den skall han hämta själv.

Återigen han är 91 år gammal, har ni insett vilken ansenlig ålder detta är, jag ställer mig frågande till det. Hur gamla är ni som har bestämt detta? Har ni själva någon gång kört en permobil genom stan mad all den trafik som finns, jag tror inte det. Men ni begär att en 91-åring skall göra det.

Annons

Jag förstår inte hur ni kan missunna en så pass gammal man att han ska kunna få sin mat hemkörd, för bilarna som levererar mat i området kör förbi hans hus, det tar inte många sekunder att stanna till där. Varför skall det vara så omöjligt för honom att få denna tjänst på sin ålders höst.

Sedan har vi Isabells Björkegrens uttalande ord, men orden kom kanske före tanken Men det är klart att skulle de komma snö eller vara storm så är det inte så lätt Tänkte hon på att om det regnar vilket det gör ganska ofta, och då blir ju vägarna hala, samt att det finns inga vindrutetorkare på glasögon. Så tycker hon och kommunen att det är vettigt att skicka ut en 91-årig man i trafiken. Han är ju en fara för andra trafikanter och medmänniskor. Är det detta som kallas human äldrevård inom Sävsjö kommun, eller är det något annat som ligger till underliggande till det beslutet som är taget. Man vet inte hur lång tid han har kvar på denna jord, och att då leva på kaffe och bullar, när ändå kommunen skryter över sin fina äldrevård.

Ge honom mat till hans till bostad. Dags att tänka om, låt det inte gå prestige i saken, utan hjälp honom istället. Till kommunen säger jag försök att göra Sävsjö till en kommun med en bra och flexibel äldrevård. På er hemsida står det bland annat att äldre skall få leva ett värdigt liv, tycker kommunen verkligen att detta är ett värdigt liv för en 91-årig man som nekas att få mat hemkört till sin bostad. Skärp till er nu och kom fram till ett snabbt beslut att han skall få sin mat, och dra inte detta i en långbänk, för tiden den går. Och vem vet vad morgondagen har att bjuda på. Förhoppningsvis mat till 91-åringen.

Själv är jag pensionär och börjar verkligen oroa mig för äldrevården inom Sävsjö kommun, dags att skärpa till er. Vi är ju även skattebetalare som alla andra och vill gärna få en lugn och fin avslutning på våra liv.

Ove Olsén

LÄS ÄVEN: Kommunen: Ta med flera portioner hem