Konsulten som besökte Nässjö för ett antal år sedan säger att hans familj är förföljd med mejl, brev och telefonsamtal. Det är direkta och indirekta hot de upplever och överväger att polisanmäla igen.

Mannen som Manuel Knight syftar på har intervjuats under pseudonym i reportaget och det görs ingen hemlighet av att hans motiv är hämnd i tidningen Filter. Knight vittnade mot honom under en rättegång.

— Varje gång jag uttalar mig offentligt ökar hans aktivitet mot oss. Det är väldigt svårt för mig sätta ord på hur massiv han är. När man läser hans blogg visar det tyngden på de mejl och brev som vi får.

Manuel Knight erkänner att han aldrig varit elitsoldat i Special forces. Han var soldat i en pansardivision, task forces.

Annons

— Nu för tiden säger jag bara att jag varit soldat i tio år, stationerad i Tyskland, inget mer. Sen pratar jag mer om min tid i Sverige, förklarar han.

Knight blir i reportaget anklagad för att ljuga om mycket mer. Han håller fast vid att han är världsmästare i karate som soldat.

Har reportaget påverkat dig?

— Emotionellt ja, och det kommer säkert ha utfall för min business, men om jag behöver skydda min familj från förföljelse då får jag sluta, svarar Knight.

Han syftar på mannen som hotat med att förstöra hans liv och att göra slut på hans karriär. Enligt Knight fortsätter han att ta kontakt på olika sätt.

Manuel Knight säger att hans föredrag har berättelser som är medvetet lite uppskruvade och inte helt sanna. Han vill få fram en poäng. Han tycker egentligen väldigt mycket om sin svärmor, men i föredragen lyfter han fram saker för att människor ska känna igen sig.

— Jag vill att folk ska ha kul och inspireras, men inte till vilket pris som helst. Då får jag göra något annat.

Camilla Heed är anställd hos Manuel Knight. Hon säger att mannen som trakasserar Manuel Knight också ringer företaget. Hon kallar honom stalker.

— Och han kontaktar våra kunder på ett negativt sätt, förklarar hon.