SPEEDWAY Petad i Race–off för en vecka sedan och utslagen ur elitserien med sitt Västervik i tisdags. Vetlandabon Peter Ljung har ingen rolig speedwayvecka bakom sig.

– Det är klart det är tråkigt, det är första gången jag åker ur med ett lag. Men samtidigt har det varit på gång ett tag så man har varit ganska inställt på det, säger han.

– Hela den här säsongen har bara rasat igenom. Det har inte varit någon harmoni i laget och allt har bara känts tungt, fortsätter han.

Västervik har bara kört ihop tre poäng på tolv matcher – trots ett på pappret starkt lag. Och det finns flera anledningar till att det gått som det har gjort för Västervik – som kom fel in i säsongen från början.

– Det har varit för dålig lagspeedway och vissa förare har inte presterat som förväntat, säger Ljung, som tar Daniel Nermark som ett exempel:

– Han har gått från att vara en toppförare i elitserien, till att inte köra speedway överhuvudtaget på bara ett år. Det var ingen som hade väntat sig det inför säsongen, säger Ljung och fortsätter:

– Och vår hemmabana, som har varit lite av vårt vapen tidigare säsonger, har i år sett olika ut för varje tävling. Vi har fått leta efter rätt inställningar lika mycket som bortalaget.

Känns uttåget extra tungt för dig som har varit i klubben så många år?

– Det är tråkigt såklart, men det är sport och då är det inte alltid det blir som man har tänkt sig.

Trots degraderingen från elitserien är Ljung öppen för att stanna och köra för Västervik i allsvenskan nästa säsong.

– Det kan nog bli aktuellt med att åka kvar här som gästförare och försöka hjälpa klubben upp igen. Det är min förhoppning.

– Men jag vet inte vad klubben vill eller om de tänker satsa. Det här har väl knappt hunnit sjunka in ännu för dem, säger han.

Peter Ljung får också börja se sig om efter en ny elitserieklubb, men det verkar inte bli några problem för Vetlandabon.

Det är redan flera klubbar som står på kö för Ljungs underskrift.

– Det har faktiskt varit bra tryck på det redan. Men jag har inte velat inleda några diskussioner innan något var klart.