SPEEDWAY Skador och snittregler har ställt till det för Jacob Thorssell vid Elit Vetlandas senaste SM–finaler. Därför var det inte så konstigt att han var en av de förare som njöt allra mest av att laget nu får köra final igen.

– Det var kanske inte en så bra tävling för egen del, men jag är skitnöjd att jag äntligen ska få vara med i en final, säger Thorssell och fortsätter:

– Jag har väntat i tre år på det är så det ska verkligen bli jättekul, blir intressant att se vilka vi får möta

Vilka föredrar du?

Jag gillar både Motala och Kumla så det spelar ingen roll.

Thorssell var tillbaka i laget igen efter en veckas skadefrånvaro och han visade direkt hur viktig han är för Elit Vetlanda på reservplatsen - även om han själv inte var helt nöjd.

– Vi (Jacob och David Ruud) gör väl det vi ska men man vill ju alltid ha mer. Det är bara ladda om till finalen, säger han.

Kände du av skadan något när du körde?

Det är inget som hämmar mig när jag kör men efteråt så känns det lite. Men jag har varit borta en vecka från speedwayen så det är skönt att kunna köra igen. Nu är det bara att ladda om inför kommande veckor så ska det nog gå ännu bättre.

För Thorssells del kommer det inte bli några problem att hålla igång fram till finalen. Redan till helgen väntar en ny semifinal för Åtvidabergssonen. Då med hans nya polska klubb Tarnow.

– Det kom lite som en chock faktiskt, men jag ska köra slutspel med dem på söndag.

– Det ska bli skitkul eftersom speedwayen är väldigt stor i Polen. Det är en bra chans för mig att visa upp mig i Polen.